PANELLETS AMB Thermomix®

#Masas, panes y repostería 23 octubre 2019

Acaba Octubre, i des del més gran al més petit, poden participar per fer els vostres propis PANELLETS, dolços, esponjosos i irressistibles. Típics per a la Castanyada i Tot Sants, ... De la col·lecció REPOSTERIA Y PASTELERIA I, 



INGREDIENTS:


Per a la massa:



  • 250 g de sucre

  • 10 tires de pell de llimona ben seca (només la part groga - la blanca, amarga)

  • 250 g d'ametlles crues tipus Marcona, sense pell

  • 1 clara d'ou (talla M)

  • 15 g d'aigua

  • 50 g de patata cuita (però freda) (podem coure-la al cistellet)


Per a muntatge i enfornat:



  • 75 g de pinyons

  • 20 g de coco ratllat

  • 50 g de granet d'ametlla crua

  • 15 g de sucre glass (que podem fer prèviament, posant el sucre 10 segons a velocitat 10)

  • 5 guindes en almívar (tallades per la meitat)

  • 2 rovells d'ou (per pintar)



També necessitarem: 



  • recipient hermètic o màniga pastissera d'un sol us

  • frigorífic

  • pinzell de rebosteria

  • safata de forn

  • paper de forn

  • forn


PREPARACIÓ:



  1. Si convé, courem la patata al cistellet. Posem 500 g. d'aigua al got, programem 20 minuts / funció VAROMA / velocitat 1. Fer-ho amb temps, així deixarem que la patata refredi i no estigui calenta.



  2. Assecarem ben bé el got, deixant-lo a punt per la següent acció.



  3. Quan tenim el got sec, podem fer els 15 g. de sucre glass que necessitarem pel muntatge i enfornat (podem fer-ne més, evidentment, i així ja el tenim per a qualsevol altre preparació), polvoritzant  10 segons / velocitat 10. En finalitzar, traieu del got i reserveu.



  4. Ens assegurarem que la pell de la llimona que hem d'utilitzar estigui ben seca, prement-la ben fort entre un parell de papers absorbents o de cuina.



  5. Aromatizem els 250 g. de sucre per a la massa, posant-lo en el got juntament amb la pell de llimona i polvoritzar 30 segons / velocitat 10. En finalitzar, traieu del got i reserveu.



  6. Poseu en el got les ametlles i ratllar 12 segons / velocitat 6.



  7. Incorporar el sucre aromatitzat reservat, la clara d'ou, l'aigua i la patata cuita. Barregi 6 segons / velocitat 6.
    Traieu la massa del got i reservar en un recipient hermètic dins el frigorífic durant un aproximadament 10 hores (o més).
    En la cuina tradicional, (com aquesta), convé si cal, fer-ho d'un dia per l'altre, ja que ÉS IMPORTANT RESPECTAR EL TEMPS DE REPÓS.
    Si es vol, també es pot posar en una màniga pastissera, procurant treure-li tot l'aire possible.


MUNTATGE I ENFORNAT:



  1. Preescalfeu el forn a 250ºC. a dalt i abaix. Folrar una safata de forn amb paper d'enfornar.



  2. Quan anem a treballar amb la massa, si notem que se'ns enganxa molt, podem empolsinar amb una mica de sucre glass.
    Convé que la massa estigui el més fred possible tota l'estona, així que, quan tinguem cada remesa de panellets preparant-se, la massa la deixarem a l'interior de la nevera, així no s'estova i es treballa millor.



  3. Formar 10 boles una mica més petites que la mida d'una nou (reservar la resta de massa a la nevera) i arrebossar amb els pinyons prement bé perquè quedin enganxats. Podeu posar en un bol amb força pinyons, 
    Col·loqui-les en la safata preparada.



  4. Formar altres 10 boles de la mida d'una nou (reservi la resta de massa a la nevera) i arrebosseu amb el coco ratllat. Col·loqui-les en la safata.



  5. Formar altres 10 boles de la mida d'una nou (reservi la resta de massa a la nevera) i aixafeu donant-los forma de cilindre. Arrebossar amb el granet d'ametlla i posar-la a l'mateixa safata.



  6. Formar les últimes 10 boles de la mida d'una nou i arrebosseu en el sucre glass. Posar-les en a la safata, aixafeu amb el dit índex en al centre i posar 1/2 cirereta a cada buit (o si es vol, un trosset de taronja confitada).



  7. Amb el pinzell de reposteria, pintar els panellets de pinyons i d'ametlla amb els rovells d'ou batuts.



  8. Fornejar la safata durant 3-5 minuts a 250ºC o fins que estiguin daurats. Traieu del forn i deixeu refredar abans de servir.
    ÉS important no coure'ls massa, ja que en refredar-se quedaran molt durs, i els volem tendres.



Podeu trobar la recepta a Cookidoo®, entre les mes de 4800 receptes en cuina guiada que disposem a la plataforma en castellà. (el llibre més gran de cuina, amb més de 50.000 receptes internacionals)


Vols veure-ho?


https://cookidoo.es/recipes/recipe/es-ES/r47332


Què t'ha semblat? Fàcil? Com tot el que podem fer amb el Thermomix® .
VOLS COMPROVAR-HO PER TU MATEIX@?

Reserva la teva DEMOSTRACIÓ GRATUÏTA I SENSE COMPROMÍS: Omple el formulari "TE LLAMO GRATIS" o "SOLICITA UNA DEMOSTRACIÓN" i el proves si vols, a casa teva.


I el millor de tot, ... no te n'apenediràs !


Distingit en Convención Nacional de Ventas a Estocolm, com a millor NOU agent comercial Thermomix® 2018 de Catalunya, València i Balears


Confia-hi tu també


No et quedis amb les ganes de provar-lo. Hi ha un abans i un després a l'arribada del Thermomix® .


NO ET DEMANO QUE EM CREGUIS. PROVA'L