SANT JOAN, TEMPS DE COQUES AMB Thermomix® TARRAGONA
#Masas, panes y repostería 02 junio 2020
COQUES DE SANT JOAN: ||
[COCA DE FRUITES CONFITADES] ||
[COCA DE CREMA PASTISSERA] ||
[COCA DE LLARDONS] ||
Al mes de Juny, comencen a estirar-se els dies, l'estiu està ja a tocar, i ens preparem per moments de revetlla, posant en fred el Cava (o escumosos de qualitat del Penedès Corpinnat) i volem la millor coca.
Quina millor coca que la preparada per nosaltres mateixos en el nostre Thermomix® ?
No el tens i vols saber-ne més, ... CONTACTA'M i te ensenyo el Thermomix® sense cap compromís.
-ARA, ... DEMOSTRACIÓ VIRTUAL ONLINE, ... per a que no et moguis de casa !
Hi ha sempre una bona opció per adquirir-lo còmodament. Ja tenim aquí a tocar el nou Thermomix® TM6!
Però anem per feina, ...
Si volem que la coca sigui amb Crema, ... ens caldrà també, a part dels 10 minuts que triga en fer-se,
- 500 gr. de llet sencera
- 70 gr. de sucre
- 50 gr. de farina de reposteria ~es pot substituir per Maicena®~
- 2 rovells d'ou
- 2 ous ~podem substituir els 2 ous per 3 rovells d'ou, amb el que en posarem un total de 5 rovells d'ou, i ens quedarà amb un color força més pujat. ~
- 1 culleradeta de vainilla líquida (o sucre de vainilla)
- si la volem que ens quedi més fina, ... 20 gr. de mantega
La preparació de la Crema Pastissera és ben simple. La tenim en cuina automàtica en el nostre Thermomix® TM5 , o en el cookidoo del TM6. (recepta Crema Pastelera)
- Posar en el got la llet, el sucre, la farina, els ous*, els rovells d'ou, (o els 5 rovells d'ou) la vainilla líquida (o sucre de vainilla), i programar 7 minuts/temperatura 90ºC/ velocitat 4.
- Posar-hi la mantega.
- A continuació, barrejar 5 segons/sense temperatura/ velocitat 10.
- Posar en una mànega pastissera (si ens cal amb l'ajut del cistellet per a que ens ho sostingui mentre l'omplim) i desar en el frigorífic fins al moment d'utilitzar.
(Cal utilitzar-la freda)
Ingredients per a les coques:
- 130 gr. de sucre
- 1 llimona (n'utilitzarem la pell, sense res de part blanca)
- 1 taronja (n'utilitzarem la pell, sense res de part blanca)
- 160 gr. de llet (millor si és sencera)
- 150 gr. de llard de porc (manteca de cerdo)
- 200 gr. de patata cuita (es pot preparar amb anterioritat)
- 3 ous (1 l'utilitzarem per a pintar quan estiguem acabant)
- 40 gr. de llevat de pa.
- 500 gr. de farina de força
- 120 gr. de sucre atorronat (que el farem senzillament barrejant sucre "normal" amb unes gotes d'aigua)
- Fruita confitada, ... al gust, i si es vol, ... algún pinyonet.
Preparació per a la COCA DE FRUITA CONFITADA I COCA DE CREMA PASTISSERA:
- La primera qüestió, és si tenim els 200 gr. de patata cuita que necessitarem. La podem tenir preparada amb antelació, i si ja la tenim, passem d'aquesta primera part i anem directament al punt 10.
- Tenim dos opcions: Microones o Thermomix® .
- Si prefereixes coure-la al microones, tenir present que minva de pes quan perd humitat, ... millor posem 300 gr. per a garantir-nos disposar dels 200 que necessitem, i amb la pell ben neta i seca, se l'embolica en paper film transparent i que quedi ben tancada, la punxem 4 o 5 vegades, programem 5 minuts al microones a màxima potència. i en acabar el temps, ja està cuita. Se li treu el paper film transparent amb cura de no cremar-nos i la pelem, que la pell surt gairebé sola.
- Si prefereixes coure-la en el Thermomix® , posar en el got 700 gr. d'aigua.
- Posar el cistellet a l'interior del got
- Posar dins del cistellet 200 gr. de patata pelada i tallada a daus d'uns 3 a 4 cm.
- Programar 30 minuts/funció VAROMA/ velocitat 2 per coure-les al vapor (la verdura al vapor sempre queda més gustosa).
- Quan finalitzi, treure el cistellet amb l'ajuda de l'espàtula del Thermomix® per a no cremar-nos, i reservem la patata per a quan sigui necessari.
- En acabar, haurem de netejar i deixar ben sec el got. Si teníem la patata cuita, ... comencem a partir d'aquí
- Posar en el got 130 gr de sucre y programar 20 seg/sense temperatura/velocitat 10
- Afegir al got la pell de la llimona i de la taronja, i programar 20 seg/sense temperatura/velocitat 10
- Afegir al got la llet , el llard de porc i 2 ous, i programar 1 minut /temperatura 37ºC/ velocitat 3
- Afegim el llevat esmicolant-lo, els 200 gr. de patata cuita i la farina, i programar 30 segons/sense temperatura/ velocitat 6.
- Programar 3 minuts /sense temperatura/funció Amassar. (velocitat espiga en TM31).
- Treure-ho del got i posar la massa en un bol engreixat fins a que dobli el volum, (aproximadament d'una hora a hora i mitja)
- Preparar un parell de safates de forn, forrant-les amb paper vegetal.
- Amb els mans untades d'oli (la massa s'enganxa) dividir en dues porcions, fer-ne dues boles i estendre la massa en cadascuna de les safates de forn, donant-lis la forma final de la coca. Evitarem passar-hi el Corró per no treure-li l'aire que se'ns ha generat dins la massa en llevar.
- Marcar enfonsant la massa amb la mà la posició d'on hi posarem la crema, fent un caminet, i així després quedarà més integrada, no tant sobreposada.
- Pintar les coques amb ou batut i posar-hi al damunt el sucre atorronat, les fruites confitades en una i la crema pastissera que haurem preparat amb anterioritat, deixant-lo llevar novament fins que dobli novament el volum. (Aproximadament una hora a 40ºC.)
- Quan faltin de 20 a 25 minuts, posar a prescalfar el forn a 200ºC. No ho farem abans, per no fer despesa innecessària d'energia.
- Un cop hagi doblat novament el volum, i ja totalment decorada, posar al forn, a dalt i abaix, a 200ºC, per 15 minuts. (aproximadament, que tingui una mica de color i no se'ns torri en excés)
En voleu més?
... COCA DE SANT JOAN (BRIOIX)
Ingredients:
- 180 g d'aigua
- 2 ous
- 60 g de mantega
- 100 g de sucre
- 1 polsim de sal
- 1/2 culleradeta de canyella en pols
- 1/2 culleradeta de matafaluga en pols
- 1 culleradeta de ratlladura de llimona
- 500 g de farina de força
- 1/2 pastilla de llevat fresc (12,5 g aproximadament)
Preparació de la coca de Sant Joan (brioix)
- Posar tots els ingredients en el mateix ordre descrit, iniciant per l'aigua i acabant amb el llevat, tot al mateix temps a l'interior del got.
- Posar tapa i cubilet i amassar 8 minuts (funció espiga en models anteriors)
- Estirar formant un rectangle de 20 x 30 cm aproximadament
- Pintar amb ou batut, i decorar amb fruita, o crema pastissera.
- Deixam que llevi fins a doblar el seu volum.
- Posar a escalfar el forn a 220ºC.
- Introduïr al forn quan ja estigui a la temperatura de 220ºC, 10 minuts aproximadament.
Mes encara? ... Una bona COCA DE LLARDONS, que evidentment, podem preparar fàcilment amb el nostre Thermomix® .
Ingredients per a la massa de la coca de llardons
- 100 gr. de llet
- 100 gr. d'aigua
- 200 gr. de llard de porc (manteca de cerdo)
- 20 gr. de llevat premsat
- 400 gr. de farina
- 1 culleradeta de sal
Ingredients per a la cobertura
- 200 gr. de Llardons (altrament dit Chicharrones)
- 50 gr. de pinyons
- Sucre Torronat (amb unes gotes d'aigua per a que quedi gruixut)
Preparació de la coca de llardons:
- Comencem a escalfar el forn, a 200ºC
- Trossejar els Llardons 10 segons / sense temperatura/ velocitat 4. Treure del got i reservar
- Sense rentar el got, posar-hi la llet, aigua i el llard de porc, 1 minut / temperatura 40ºC / velocitat 1. Quan es desfaci el llard es pot posar en velocitat 2 per a que no vibri el got.
- Afegir el llevat, la farina i la sal i 1 minut / sense temperatura / funció Amassar (velocitat Espiga en TM31) //(com a detall, el llevat i la sal, sempre separats encara que sigui per la farina, ... si no, la el llevat no lleva).
- Posar-hi els Llardons i barrejar 15 segons / sense temperatura / funció Amassar (Espiga en TM31) . Acabar de barrejar-ho amb les mans quan treiem la masa del got.
- Estirar la massa amb les mans al damunt d'una safata pincelada amb oli, deixant-la molt fina, i cobrint-la amb els pinyons. Espolvorejar-li al damunt amb el sucre atorronat, al gust
- Introduïr al forn, que ja tindrem pre-escalfat a 200ºC, durant aproximadament 10 minuts
i deixeu que estiguin fedes per a gaudir-les !!!
(foto de la meva clienta Maria Ramirez)
Reserva la teva demostració: Omple el formulari "TE LLAMO GRATIS" o "solicita una demostración" i et trucaré i informaré sense cap compromís.
Distingit en la Convención Nacional de Ventas Thermomix® 2018 a Estocolmo, com a millor NOU agent comercial de la zona Est (Catalunya, Valencia i Balears).