Truc: NETEJA EL TEU Thermomix®

#Trucos 05 agosto 2021

Per gaudir molt de temps del teu Thermomix® i mantenir-lo en perfecte estat el major temps possible, és essencial netejar-lo correctament després de cada ús.


Et presento10 maneres de netejar el teu  Thermomix® , de manera fàcil i ràpida.  


1. Rentat diari.


Després d'una recepta no greixosa, en  el TM6, podem fer ús de la funció PRELAVADO, també posat en actualització em TM5 amb cook-key.


Altra manera, per a tots els models, és posar aigua al got fins a cobrir les ganivetes, abocar una o dues gotes de rentavaixelles, petit raig de vinagre, o de llimona, i programar 10 segons / velocitat 10 i esbandir el got amb aigua corrent.


Similar a l'anterior, es posar unes gotes de líquid per a rentavaixelles amb una mica d'aigua, i fer 2 o 3 cops de Turbo, després esbandida el got amb aigua.


En en tots els casos (a mà o al rentaplats) recorda assecar bé els contactes del got i on recolzen les ganivetes abans de posar-lo al teu Thermomix® .


Si el que has cuinat era més greixós o per la cocció o l'elaboració han quedat restes en el fons del got, o han quedat restes enganxades a les ganivetes, el millor doncs serà una neteja més acurada, desmuntant el got.


Desmunta el got en les seves tres peces (got, base i ganivetes) per poder netejar-los bé:


(els primers dies de disposar del got nou, els plàstics encara van força durs i costa una mica)


Amb la mà hàbil, agafa el got per la nansa, i amb l'altre ma agafes la base i fas un petit gir d'aquesta cap a l'esquerra en relació a la nansa. 


Fes-ho sempre amb la base a la part inferior i l'obertura del got a la part superior, ja que així no hi ha perill que les ganivetes puguin caure a terra, es puguin trencar o fer-nos mal. 


Un cop separada la base del got, agafem amb cura les ganivetes per la petita tija que hi té al damunt per a extreure-les i així evitar poder tallar-nos. 


Quan hagis de muntar el got, ho farem agafant la tija de les ganivetes i donant-li la volta, posarem la base de les ganivetes a dalt, de forma que veurem la junta de goma de les ganivetes. 


Al damunt li fem encabir el got, i ja després posem la base, una mica girada cap a la dreta en relació a la nansa, i la farem girar fins al seu encaix. 


2. Rentat al rentaplats.


A excepció de l’unitat básica, totes les peces produïdes des de juliol de 2006 són aptes per al rentavaixelles.Tot i aixó, cal tenir en compte que amb l'ús del rentavaixelles, els plàstics aniràn perdent la seva tonalitat gris brillant i s’aniran emblanquinant, així com la tapa semitransparent del Varoma es farà opaca.També cal destacar que les ganivetes duen al seu interior uns engranatges, que a causa de l’alta pressió i temperatura del rentavaixelles, poden fer-se malbé amb major facilitat que no pas si es renten a mà. (en el meu cas, ganivetes sempre a mà) (... i el got també)
3. Per netejar la unitat principal (la base) i la pantalla.


Netegeu amb un drap suau i humit i un producte de neteja suau  (exemple: multiusos). Utilitza la menor quantitat d'aigua possible per evitar que entri humitat a la unitat. (Es pot aplicar amb un polvoritzador sobre el drap directament en comptes de ruixar-a la màquina).
3. Per netejar el Varoma.


Netegeu a fons el recipient Varoma, safata i tapa amb aigua sabonosa o al rentavaixelles. Quan renteu el vostre Varoma fèu servir sempre una esponja suau. Mai utilitzeu objectes amb punta o raspalls de filferro que puguin ratllar      
4. Per netejar el fons aferrat del got del Thermomix® .


De vegades segons la cocció, es pot aferrar o cremar per la distancia entre les ganivetes i el fons del got. (d'igual manera que passa amb una cassola,b per exemple).


Barreja bicarbonat de sodi amb unes gotes d'aigua per obtenir una pasta gruixuda i posa-la al fons del got del Thermomix® de forma suau, incidint en les zones aferrades i els marges cantoners del fons del got.


Deixa la pasta durant 15 minuts i després frega suaument.


Si tot i aixó, segueix alguna part aferrada, podeu utilitzar un fregall de niquel (tipus Nana’s).


Per duresa dels diferents materials, el níquel (Nana's) es degrada i l’acer inoxidable (got) no.          
5. Per a una neteja més acurada.


De vegades, Thermomix® necessita una neteja una mica més seriosa, per a això posa 250g de vinagre, 600g d'aigua i 1 culleradeta de bicarbonat de sodi (presta atenció a la reacció al principi) després programa 10 minuts / Varoma / velocitat 1.     

6. Per eliminar restes i males olors.


Posa en el got la meitat d'una llimona, tritura 9 segons / velocitat 10, baixa les restes de les parets amb l'ajuda de l'espàtula i afegeix 400g d'aigua, després programa 15 minuts / Varoma / velocitat 4. Esbandeix després. (La llimona actua com a desgreixant i ambientador)     
7. Per netejar les ganivetes.


Pot sonar estrany, però les closques d'ou són ideals per netejar les ganivetes. Posa aigua fins que les ganivetes estiguin cobertes, després afegiu unes quantes closques d'ou, donia de 15 a 20 turbos i esbandeix amb aigua un cop acabat. 
8. Per netejar entre les ganivetes.


Per eliminar les restes enganxoses entre les ganivetes, simplement utilitza un raspall de dents (nou i només per al Thermomix® !)


També hi ha un raspall molt recomanat per netejar entre les ganivetes, que pots aconseguir-lo a través del teu agent comercial. Trobarem la manera. 
9. Assecar el got de Thermomix® .


Després d'assecar-lo bé amb un drap net o amb paper de cuina absorbent, farem servir l'opció Turbo diverses vegades, d'aquesta manera es quedaran les restes d'aigua a les parets i podrem acabar d'assecar de nou amb el drap.


10. Neteja per donar brillantor (i et quedi lluent com nou)


Afegir aigua fins a la línia máxima (2,2 l.) Afegir una cullerada de bicarbonat o pastilla de rentavaixelles. Programa 20 minuts / 90ºC / velocitat 3
Extra:


Per evitar la tapa et quedi tenyida quan afegeixis cúrcuma, curry en una recepta, posa entre el got i la tapa un tros de paper film. Forada'l amb un ganivet si ha de tenir temperatura. 


No te més incidencia que la coloració, i  amb els rentats va desapareixent, pero si la tapa se t'ha  quedat tenyida o pigmentada per l'ús de cúrcuma, curry  .... posa-la a el sol directe durant unes hores, veuràs com queda gairebé com a nova.


Espero que tots aquests consells et siguin d'utilitat i no dubtis en compartir amb altres amistats, familiars o companys que puguin gaudir del Thermomix® . 


Pots veure altres entrades de Blogosfera a http://bit.ly/jordi-629920934