MONA DE PASQUA
#Postres y dulces 17 marzo 2016

- 4 ous
- 320 g de sucre
- 190 g d’oli de gira-sol
- 190 g de llet
- 320 g de farina de rebosteria
- 1 sobre de llevat químic
- 350 g de mantega, textura pomada
- 120 g de llet
- 120 g de sucre de llustre
- 40 g de cacau en pols
- 150 g d’ametlla torrada laminada o granet
- 1 figura de xocolata
- 350 g de melmelada d’albercoc.
- Triturar el sucre de llustre durant 15 segons a vel progressiva del 5 al 10.
- preescalfar el forn a 180º
- Pinzellar amb mantega i farina el motlle de 24 cm de diàmetre i reservar.
- Posar la papallona a sobre les ganivetes.
- Posar dins el got els ous i el sucre i programar 6 minuts/37º/vel 3,5
- Tornar a programar 6 minuts/vel 3,5 (sense programar temperatura)
- Afegir pel broc l’oli i la llet i barrejar 6 segons/ vel 2
- Finalment incorporar la farina amb el llevat i programar 15 segons /vel 2
- Acabar d’embolcallar la barreja amb l’espàtula i abocar tot el preparat a dins el motlle que teníem preparat i reservat.
- Fornejar durant 20 o 30 minuts.
- Rentar el got i la papallona. Posar la papallona a sobre les ganivetes. Posar la mantega, la llet i el sucre de llustre i programar 3 minuts/ vel 3.
- Retirar la meitat de la crema a dins un bol.
- Afegir el cacau a dins el got i programar 30 segons/ vel 3. Introduir el resultat de la barreja a dins d’una mànega pastissera amb broquet arrissat i reservar.
- Quan el pa de pessic ja és fred, el podem tallar per la meitat i el farcim amb la melmelada. Cobrim amb l’altra meitat del pastís.
- Estenem la crema de mantega per tota la superfície i pels costats del pastís.
- Enganxem l’ametlla laminada pels laterals del pastís pressionant una mica perquè quedi enganxada. Cobrim tot el perímetre del pastís.
- Finalment, decorem amb la crema de cacau al gust i coronem amb una figura de xocolata.