MONA DE PASQUA

#Postres y dulces 17 marzo 2016

MONA DE PASQUAIngredients: PA DE PESSIC
  • 4 ous
  • 320 g de sucre
  • 190 g d’oli de gira-sol
  • 190 g de llet
  • 320 g de farina de rebosteria
  • 1 sobre de llevat químic
 COBERTURA 
  • 350 g de mantega, textura pomada
  • 120 g de llet
  • 120 g de sucre de llustre
  • 40 g de cacau en pols
  • 150 g d’ametlla torrada laminada o granet
  • 1 figura de xocolata
FARCIT
  • 350 g de melmelada d’albercoc.
 Elaboració:
  • Triturar el sucre de llustre durant 15 segons a vel progressiva del 5 al 10.
 PA DE PESSIC:
  • preescalfar el forn a 180º
  • Pinzellar amb mantega i farina el motlle de 24 cm de diàmetre i reservar.
  • Posar la papallona a sobre les ganivetes.
  • Posar dins el got els ous i el sucre i programar 6 minuts/37º/vel 3,5
  • Tornar a programar 6 minuts/vel 3,5 (sense programar temperatura)
  • Afegir pel broc l’oli i la llet i barrejar 6 segons/ vel 2
  • Finalment incorporar la farina amb el llevat i programar 15 segons /vel 2
  • Acabar d’embolcallar la barreja amb l’espàtula i abocar tot el preparat a dins el motlle que teníem preparat i reservat.
  • Fornejar durant 20 o 30 minuts.
 COBERTURA 
  • Rentar el got i la papallona. Posar la papallona a sobre les ganivetes. Posar la mantega, la llet i el sucre de llustre i programar 3 minuts/ vel 3.
  • Retirar la meitat de la crema a dins un bol.
  • Afegir el cacau a dins el got i programar 30 segons/ vel 3. Introduir el resultat de la barreja a dins d’una mànega pastissera amb broquet arrissat i reservar.
MUNTATGE 
  • Quan el pa de pessic ja és fred, el podem tallar per la meitat i el farcim amb la melmelada. Cobrim amb l’altra meitat del pastís.
  • Estenem la crema de mantega per tota la superfície i pels costats del pastís.
  • Enganxem l’ametlla laminada pels laterals del pastís pressionant una mica perquè quedi enganxada. Cobrim tot el perímetre del pastís.
  • Finalment, decorem amb la crema de cacau al gust i coronem amb una figura de xocolata.