PA PLA AMB OLI D'OLIVA VERGE EXTRA

#Masas, panes y repostería 15 marzo 2016

 PA PLA AMB OLI D'OLIVA VERGE EXTRA  Cada setmana posem en pràctica una nova recepta per tal d’ampliar el nostre repertori de preparacions amb Thermomix® . Aquest dilluns vam aprendre molts aspectes d’un bon amassat a partir d’una recepta molt senzilla, fàcil i versàtil que admet moltes variacions: pa pla amb oli d’oliva extra. Em va agradar molt i vaig decidir que la faria arribar a tots els meus clients, a la vegada que la posaria en pràctica amb els ingredients naturals i saludables que jo habitualment ja utilitzo. He decidit fer-ho al migdia. Tenia la Tv posada, perquè a aquesta hora sé que fan un programa de cuina dels germans Torres. La meva sorpresa ha estat que  en el mateix moment que jo ho estava fent feien la mateixa recepta que aquest dilluns hem estat posant en pràctica a totes les delegacions de Thermomix® , de tot el territori. A més han fet venir un convidat professional que ho ha explicat molt bé. Ell ha pastat a mà, però nosaltres amb Thermomix® ho fem encara més senzill. INGREDIENTS: •220 g d’aigua •25 g de llevat fresc premsat de pastisseria •400 g de farina d’espelta •80 g d’oli d’oliva verge extra •2 culleradetes de sal •Topping per decorar: orenga, olives i nous, polsim de pebre....   -PREPARACIÓ:  

  1. Posar dins el got l’aigua i el llevat.  1’ temperatura 37º, vel 2.
  2. Afegir la farina, 30 g d’oli i la sal i pastar 1 minut i mig, velocitat espiga. Retirar la massa del got, fer una bola i deixar que fermenti posant un drap a sobre i reservant en un lloc (armari tancat) que no hi passi gens de corrent d’aire. (mitja hora).
  3. Posar un full de paper de forn a sobre la safata de forn i estirarem la massa amb els dits, fent que quedin zones de la massa més enfonsades. Li farem una mica de vora per tot el perímetre de la base.
  4. Afegirem el toping. En aquest cas li he posat unes olives arbequines, unes nous i orenga amb un polsim de flor de sal.
  5. A continuació l’hem amanit amb els 50 g. d’oli que ens quedaven pendents, fent que aquest oli ens quedi pels clotets que hem anat dibuixant amb els dits per tota la superfície.
  6. Escalfem el forn a 220º i abans d’entrar-hi la safata, tirarem aigua en forma d’esprai per sobre de tota la preparació. Això ens fa més cruixent el nostre pa.
   -Variants: Podem fer la versió dolça d’aquest pa, posant menys sal a dins la massa i posant algun endolcidor saludable per sobre: suc concentrat de poma, sucre de coco, mel, fruits secs, trossets de xocolata...