PINYES DOLCES DE MASSAPÀ - NADAL 2018-19

#Navidad 29 diciembre 2018

Des del primer moment que vaig fullejar la revista de Nadal d’aquest any em va entusiasmar la recepta que avui us explico. Es tracta d’una recepta que té dues funcions. Una, és boníssima perquè es tracta d’un massapà d’ametlla amb xocolata i l’altra és que és molt decorativa i ens pot guarnir la taula de Nadal aquestes festes.


És una recepta molt senzilla de fer. Jo vaig doblar les quantitats i surten 16 pinyes que ja permet fer un centre de taula adornant amb unes fulletes de pi. Us he de dir que va agradar a tots els meus comensals. La gràcia és trobar aquests cereals que tenen una forma còncava i acaben en punteta simulant les escames de les pinyes. Va bé tenir al davant una pinya per simular la forma que té una autèntica pinya, per assegurar la direcció i que el resultat ens recordi a una pinya autèntica. Jo vaig tenir l’assessorament d’un biòleg particular i això sempre ajuda.


Amb aquesta recepta especial d’aquests dies de Nadal. Vull aprofitar per desitjar-vos unes bones festes d’aquest solstici d’hivern en què acabem d’entrar i a la vegada desitjar-vos que en el pròxim any es facin realitat els vostres projectes personals i les vostres il.lusions.


INGREDIENTS:


•125 g. de sucre•


1 culleradeta de maicena•


125 g. d’ametlla molta


•15 g. de cacau pur en pols


•1 clara d’ou


•100 g. de cereals de xocolata (tenen forma de fulla de pinya


)•1-2 cullerades de sucre llustre


•1-2 cullerades de coco ratllat


-PREPARACIÓ:


Posar dins el got el sucre i la cullerada de maicena i polvoritzar 30’’ vel. 10Afegir l’ametlla molta i el cacau en pols i triturar 15’’. vel 6.Incorporar la clara d’ou i barrejar 20’’ vel 6.Retirar la massa del got i dividir-la en 8 parts d’uns 35 g. aproximadament. Cada part li donem una forma cònica i anem enganxant les fulles de la pinya amb els cereals de xocolata, començant per la base. Anem fent files concèntriques fins que completem tot el con. Espolsem per sobre el sucre llustre i el coco ratllat si li volem donar un ambient més nadalenc.


RECEPTA extreta de la revista "Thermomix® Magazine" nº 122