COCA DE CIRERES DE L'ADELA

#Masas, panes y repostería 26 mayo 2021


La massa que us presento és una massa tradicional, de les que es treballen millor amb les mans untades d'oli, de les de "farina, la que hi entri" i de les que necessiten "fer-se bones" amb el seu temps de repòs, sense tenir pressa. Aquesta recepta, l'he adaptat al nostre Thermomix® . 


Vaig utilitzar com a mesura una tassa de cafè. Prèviament heu de preparar una infusió de matafaluga, coriandre i anís. 


INGREDIENTS:




  • 1 tassa de cafè d'oli OVE

  • 1 tassa de cafè de moscatell

  • 1 tassa de cafè d'infusió d'anís estrellat, matafaluga i coriandre.

  • 1 ou XL

  • 2 cullerades de iogurt natural

  • 30g de llevat fresc

  • 250g de sucre

  • 500g-550g de farina d'ús comú

  • Sucre i sucre vainillat per posar per sobre

  • Cireres


PREPARACIÓ MASSA : Posem dins del got els líquids, el iogurt, els ous i el llevat i ho barregem 10 segons/Vel.4. A continuació afegim el sucre i la farina. Ho barregem 10segons/Vel.6. i tot seguit ho amassem 2minuts i 30 segons. Deixem reposar la massa en un bol, tapada amb un drap o film transparent. Temps de repòs: una hora aproximadament.



. Preparem una llanda de forn i la cobrim amb paper vegetal. Escalfem el forn a 200º.


. Posem la massa a la llanda i l'escampem amb els dits, amb suavitat. Si veiem que no s'escampa, la deixem tranquil·la durant uns minuts i hi tornem.


. Una vegada tenim la massa escampada col·loquem les cireres. L'empolvorem generosament amb sucre i sucre vainillat (li dona un toc molt especial) i la "reguem" amb un raig generós d'oli d'oliva.


.Enfornem la coca durant uns 25 minuts aproximadament.


. Quan acaba la cocció la deixem refredar sobre una reixeta.


Us animeu a preparar les vostres receptes tradicionals amb Thermomix® ? Teniu dubtes de com fer-ho? Us puc donar un cop de mà a fer-ho! 


Thermomix® ...tot és possible!