MUSCLOS AL VAPOR DE CERVESA ESCABETXATS
#Cocción en varoma 02 mayo 2020
Fer un vermut acompanyat d'uns musclos fets per una mateixa és un gran plaer. Amb Thermomix® ...tot és possible!
La recepta és del llibre PESCADOS Y MARISCOS, de Thermomix® -Vorwerk.
Podeu fer-la amb el vinagre que més us agradi.
INGREDIENTS:
- 1Kg musclos ben rentats
- 330g de cervesa
- 200g de ceba tallada en juliana
- 200g d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de grans de pebre
- 1 culleradeta de pebre roig (de La Vera)
- 4 fulles de llorer
- Sal
- 25g de vinagre de Jerez
PREPARACIÓ
Col·locar els musclos al recipient varoma.- Abocar la cervesa al got, tapar, col·locar el varoma i programar 15 minuts/Varoma/Vel 1.
- Una vegada hagi finalitzat el temps de cocció al vapor, separar els cossos dels musclos i reservar-los en un recipient (en el que tinguem previst conservar-los). Netejar el got.
- Introduir al got la ceba tallada en juliana i l'oli. Programar 9 minuts/100º/gir esquerra/Velocitat cullera.
- Incorporar el pebre, el llorer, la sal, el pebre roig i el vinagre. Programar 2 minuts/100º/Gir esquerra/Velocitat cullera.
- Abocar l'escabetx sobre els musclos, remenar i deixar refredar.
Macerar durant 24 hores.
Passades aquestes 24 hores només tindreu ganes de trobar el moment adient per preparar-vos una tapa d'aquests musclos, us ho asseguro!