MUSCLOS AL VAPOR DE CERVESA ESCABETXATS

#Cocción en varoma 02 mayo 2020

Fer un vermut acompanyat d'uns musclos fets per una mateixa és un gran plaer. Amb Thermomix® ...tot és possible!


La recepta és del llibre PESCADOS Y MARISCOS, de Thermomix® -Vorwerk.
Podeu fer-la amb el vinagre que més us agradi. 


INGREDIENTS:



  • 1Kg  musclos ben rentats

  • 330g de cervesa

  • 200g de ceba tallada en juliana

  • 200g d'oli d'oliva verge extra

  • 1 culleradeta de grans de pebre

  • 1 culleradeta de pebre roig (de La Vera)

  • 4 fulles de llorer

  • Sal

  • 25g de vinagre de Jerez


PREPARACIÓ




  1. Col·locar els musclos al recipient varoma. 

  2. Abocar la cervesa al got, tapar, col·locar el varoma i programar 15 minuts/Varoma/Vel 1.

  3. Una vegada hagi finalitzat el temps de cocció al vapor, separar els cossos dels musclos i reservar-los en un recipient (en el que tinguem previst conservar-los). Netejar el got.

  4. Introduir al got la ceba tallada en juliana i l'oli. Programar 9 minuts/100º/gir esquerra/Velocitat cullera.

  5. Incorporar el pebre, el llorer, la sal, el pebre roig i el vinagre. Programar 2 minuts/100º/Gir esquerra/Velocitat cullera.

  6. Abocar l'escabetx sobre els musclos, remenar i deixar refredar.
    Macerar durant 24 hores.  


Passades aquestes 24 hores només tindreu ganes de trobar el moment adient per preparar-vos una tapa d'aquests musclos, us ho asseguro!