PA CORONA DE @WebosFritos
#Masas, panes y repostería 17 mayo 2020
La recepta que publico avui és de la Susana Pérez del bloc @WebosFritos #PanCoronaSu. Us explico la recepta adaptada al nostre Thermomix® . La recepta s'aconsella fer amb farina panificable però jo l'he fet amb farina comú.
INGREDIENTS:
- 500g de farina panificable o d'ús comú
- 300-320g d'aigua
- 10g de llevat fresc o 3,3 de llevat sec de forner
- 10g de sal
PREPARACIÓ:
- Posa l'aigua al got amb el llevat fresc. Fes-la tèbia 1min/37º/Vel.1.
- Incorpora la farina i la sal. Barreja 10segons/Vel.6 i deixa reposar la massa uns 30 mintuts dins del got.
- Passat aquest primer temps de repòs, amassa durant 3 minuts. Treu la massa del got i deixa-la reposar dins d'un bol (que prèviament hauràs muntat amb oli) tapada amb un drap durant 1 hora aproximadament.
- Enfarina el pedrís i aboca la massa. Divideix-la en 8 porcions iguals (més o menys). Prepara una làmina de paper vegetal.
- Amb cada porció forma una bola. Posa-les totes damunt del paper vegetal, formant una corona. Vigila de no posar-les tocant-se unes a les altres, han d'augmentar el seu volum. Per formar millor la corona m'he ajudat posant un bol de vidre al mig (he untat amb oli les parets exteriors). Cobreix-la amb un drap i deixa-la reposar uns 45minuts.
- Escalfa el forn a 250º amb la llanda de forn dins.
- Una vegada han passat els minuts de repòs treu la llanda del forn i passa la corona amb molta cura, vigilant no et cremis i que tampoc es desmunti el pa. Fes un tall en forma de lluna a cada peça del pa, per la part exterior. El tall ha de ser net!
- Enforna 5 minuts a 250º i uns 30-35 minuts a 220º.
- Una vegada ha finalitzat el procés de cocció deixar refredar el pa sobre una reixeta.
- Fes un esforç molt gran per no encetar el pa quan encara està calent. Et costarà però ho aconseguiràs! L'oloreta i el soroll del cruixit no t'ho posaran fàcil!