SOPA DE CARXOFA I BOLETS

#Sopas y cremas 23 febrero 2021

Avui us presento l'última sopa que he provat.  Us explico d'on ha sortit: fa unes setmanes em vaig comprar un llibre amb receptes de sopes que feia temps que tenia en llista d'espera. A la primera que li vaig posar l'ull i és a la que m'ha inspirat a fer la que jo us presento...la de bolets i carxofes. Vaig fer uns canvis a la recepta original i, com no, l'he adaptat al nostre Thermomix® . 



INGREDIENTS (4 racions):



  • 5 carxofes

  • 2 potets de bolets deshidratats (30g)

  • 2 porros petits

  • Suc de llimona (pel remull de les carxofes)

  • Oli d'OVE, uns 30g aprox

  • 1,2l d'aigua aprox.

  • Un polsim de sal

  • Un polsim de pebre mòlt


PREPARACIÓ:


1.Posem a hidratar els bolets en un bol amb aigua tèbia. Reservem. Hem de tenir en compte que ens de guardar uns poquets per la decoració final del plat.



2.Netegem les carxofes i les tallem a quarts. Les anem dipositant en un bol amb aigua freda i suc de llimona. Ens reservem una per fer tallar-la més petita i després utilitzar-la per la presentació final del plat. Tallem el porro a rodanxes.



3.Posem dins del got del Thermomix® les rodanxes de porro i l'oli i ho trossegem 4segons/Vel.5. A continuació ho sofregim durant 8minuts a 120º/Vel.1. Incorporem les carxofes i els bolets ho sofregim durant uns 5 minuts més a la mateixa temperatura i velocitat.



4.Ho cobrim amb l'aigua, ho salpebrem i ho fem coure durant uns 25minuts/100º/Vel.1



5.Una vegada ha finalitzat el temps de cocció, ho triturem durant 1min./Velocitat progressiva 5-10.



6.En una paella posem a escalfar una mica d'oli i daurem els bolets i la carxofa que hem reservat tallada més petita.



7.Presentem el plat amb les xips de carxofa i els bolets al centre.