ARRÒS NEGRE AMB SÈPIA DE TARRAGONA I FUMET DE CRANC
#Pastas y arroces 17 marzo 2016

- 1 porro tallat a trossos (3cm)
- 25g oli oliva verge extra
- 700g aigua
- 1 culleradeta de sal
- 2 rametes de julivert
- 250g de cranc i 50g de closques i caps de gambes
- Posar els crancs i les gambes, el porro i l’oli al got. Ofegar 3min/120º/vel2
- Posar l’aigua, la sal i el julivert i programar 8min/100º/vel2. Colar amb un colador de mall fina i reservar.
- 2 dents d’all
- 70g de ceba a quarts
- 80g oli oliva verge extra
- 300g sèpia neta a trossos
- 70g tomàquet triturat natural o en conserva
- 200g d’arròs de gra rodó
- 700g fumet de cranc calent
- 1 culleradeta de sal
- 2 sobres de tinta o la tinta de la bossa de la sèpia
- Posar l’all, la ceba i l’oli al got. Trossejar 4seg/vel5. Sofregir 5min/120º/vel1
- Incorporar la sèpia i ofegar 8min/120º/vel cullera. Afegir el tomàquet i l’arròs i continuar 3min/120º/vel cullera
- Afegir el fumet i programar 4min/100º/gir invers/vel cullera
- Afegir immediatament la tinta de calamar i la sal i programar 10min/100º/gir invers/vel cullera. Posar en una font i deixar reposar entre 3 i 5 minuts abans de servir.