Home › Delegación Tarragona › Montse Carrera Massana › Verduras, hortalizas y ensaladas › OU ECO A LA PLANXA AMB GUARNICIÓ DE PATATES D'ODÈN (DEL DIA ANTERIOR) I SALTEJAT DE BOLETS DE LA SERRA DE BUSA
Montse Carrera Massana
¿Quieres que te llame Montse Carrera Massana?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con Montse Carrera Massana por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
OU ECO A LA PLANXA AMB GUARNICIÓ DE PATATES D'ODÈN (DEL DIA ANTERIOR) I SALTEJAT DE BOLETS DE LA SERRA DE BUSA
15 March 2016Què fem per sopar? Havíem comprat ous ecològics (recordeu que el primer número marcat a la closca de l'ou ens indica en quines condicions s'ha criat la gallina) amb la intenció de fer un remenat. Aquell migdia vaig recordar els bolets collits la passada tardor (una barreja de diferents varietats, carnosos, gustosos i que guardava al congelador). Com que ja no tenia temps de descongelar-los pel dinar, vaig pensar que seria una bona idea usar-los més tard.El dia anterior havia preparat la "patata per a guarnició/patata para guarnición"*, una patata de temporada de Cambrils (Alt Solsonès), caracteritzada per una excel·lent qualitat, de carn dura i molt saborosa. Pels que no ho sabeu, la patata, és millor cuinar-la el dia anterior i refredar-la a 4-5º (temperatura de nevera) per tal de que esdevingui un prebiòtic molt bo per la nostra flora.Arribat el moment de preparar el remenat per sopar, vaig pensar, amb aquests ingredients tant gustosos, perquè no combinar-los de manera que tots tinguin el mateix protagonisme al plat i aprofitant les diferents textures que junts ens poden oferir? Així que vaig canviar d'idea i vaig preparar "bolets a l'allet / setas a l'ajillo"*. Mentrestant, anar parant la taula, traient la patata de la nevera i la capsa dels ous.És una manera ràpida i fàcil de tenir el sopar llest amb 15 minuts. La patata, l'escalfem a temperatura inferior a 130ºC. L'ou el fem amb la planxa ben calenta i amb una gota d'oli d'oliva que hem repartit per tota la superfície amb un paper de cuina. I muntem el plat amb l'ou, les patates, una mica d'espècies i sal marina, un raig d'oli d'oliva verge extra i els bolets acabats de sortir del Thermomix® . Situem els diferents ingredients al nostre gust, de manera que a cada mossegada puguem triar com combinar-los...estar per sucar-hi pa, vull dir, sucar-hi patata! Sí sí! Sucar-hi patata! *PATATES DE GUARNICIÓ Ingredients
- 2 dents d’ all laminat
- 10 rametes de julivert (només les fulles picades)
- 600g de patates tallades com per a fer truita
- 100g oli oliva verge extra
- 100g aigua
- 1 culleradeta de sal
- Col·locar la papallona i posar l’all i l’oli al got. Sofregir 4min/120º/gir invers/vel cullera
- Afegir les patates, l’aigua, la sal i el julivert. Ofegar 14min/120º/ gir invers/vel cullera
- Posar les patates amb una font i remenar una mica amb l’espàtula. Es pot servir o guardar-les per tal de fer un midó més resistent
- 4 dents d’ all
- 10 rametes de julivert (només les fulles)
- 400g de bolets variats o xampinyons tallats a quarts
- 50g oli oliva verge extra
- 2 pessics de pebre negre
- 1/2 culleradeta de sal
- Posar l’all i el julivert al got. Triturar 4seg/vel 5 . Baixar els ingredients cap al fons del got amb l’espàtula.
- Posar la papallona i afegir els bolets, l’oli, la sal i el pebre. Ofegar 12 min/ 120º/gir invers/vel cullera
- Comprovar que estigui cuit al gust i sinó és així programar 2-5 min/120º/gir invers/vel cullera. Servir immediatament.