ARROS AMB CRANC BLAU DEL DELTA

#Pastas y arroces 30 junio 2020

El diumenge vàrem fer una versió de l'arròs amb llamàntol deltaic vàrem canviar el llamàntol per cranc blau. Una espècie invasora que ens hi ha sorgit al delta i ha vingut per a quedar-se.


Per a realitzar aquesta recepta ens farà falta els següents ingredients.


ARRÒS AMB CRANC BLAU


Ingredients:


  • 400 g de gambes senseres sense pelar

  • 100 g de oli d'oliva extra

  • 1000 g de aigua

  • 50 g de seba

  • 90 g de tomata triturada

  • 3 dientes d'all

  • 1 - 2 crancs blaus frescos o congelats (500-600 g con su jugo) tallats per la meitat

  • 1 cullerada de pimento dolç

  • 200 g de arròs de gra rodo

  • 1 cullerada de sal


Preparación:

Pele les gambas i reserve les crostes. Colocar algot el cap i les crostes de les gambes i 50gr d'oli. Sofregir 10 min/120º/vel1.


Afegir aigua i programar 12min/100º/vel2. Colar i reservar el fumet. Renta bé el got i la tapa.


Ponga en el vaso los cuerpos de las gambas, la cebolla, el tomate y los dientes de ajo y trocee 8 seg/vel 6. Retire a un bol y reserve.


Poseu en el got 50 g d'oli i calenteu 3 minuts / 120 ° C / vel 1.


Afegiu el cranc blau amb tot el suc que ha deixat anar al tallar-lo. Sofregeixi 5 minuts / 120 ° C / giro a l'esquerra / vel cullera 


Afegir la barreja de verdures i gambes reservada. Sofregeixi 7 min / 120 ° C / giro a l'esquerra / vel. cullera. 


Afegiu el pebre vermell i sofregeix 10 seg / 120 ° C / giro a l'esquerra / vel. cullera. . 


Afegiu el fumet i programeu 7 min / 100 ° C / giro a l'esquerra / vel cullera. 


Afegiu l'arròs,  la sal i el pebre vermell. Programeu 13 min / 100 ° C /giro a l'esquerra / vel cullera. . Aboqui en una cassola de fang, deixeu reposar 2 minuts ,serveixi immediatament.