SANT JOAN
#Postres y dulces 19 junio 2020
AMB L'ARRIBADA DE SOLSTICI D'ESTIU N'ARRIBA LA FESTA DE SANT JOAN MOLT TÍPICA A CATALUNYA I TAMBÉ A LES TERRES DE L'EBRE.
ELS NENS GAUDISQUEN T'IRAN COETS I FENT CREMAR LA FOGUERA M'ENTRE ELS GRANS EN REUNIM PER SOPAR I GAUDI D'AQUEST POSTRE TAN BO.
BÉ ÚS PASSO LA RECEPTA QUE TENIM DE LA DELEGACIÓ DE TARRAGONA LI E FET UNS PETITS CANVIS PERÒ ESTÀ BONÍSSIMA.
GAUDIU DE LA REVETLLA AMB BONA COMPANYA I COMPTE AMB ELS PETARDS.
BONA REVETLLA
COCA DE SANT JOAN
INGREDIENTS: (2 coques mitjanes):
3 ous (un d’ells reservar-lo per pintar)
40g de llevat fresC
La pell d’una llimona o taronja (o mitja de llimona i mitja de taronja)
150g d'oli l'oliva
200g de patata cuita freda
130g de sucre more moscovaro (si voleu, podeu fer 100g sucre+30g sucre vainillat)
160g de llet sencera
500g de farina de força
Crema pastissera
Sucre, fruita confitada i pinyons per decorar
PREPARACIÓ:
1. Hem de tenir el got ben sec. Aboquem els 130g de sucre i polvoritzem
durant 30segons/Vel.10.
2. Seguidament afegim la ratlladura de llimona i tornem a programar
30s/Vel.10.
3. Afegim la llet, el sagí, els dos ous i programem 1min/37º/Vel.3. A
continuació incorporem el llevat dins el got (esmicolant-lo amb el dits), la
patata i la farina. Programem 30segons/Vel.6. Tot seguit amassem 3
min/Vel.Espiga (pel Thmx 31, got tancat/Vel.Espiga).
4. Traiem la massa del got i la posem en un bol muntat prèviament amb oli
d’oliva. Fem em reposar la massa fins que dobli el seu volum.
5. Ens muntem les mans d’oli i repartim la massa en dos safates de forn.
Una vegada les tenim ben formades les pintem amb ou batut.
6. Decorem les coques al nostre gust (amb crema pastissera, pinyons,
sucre torronat, fruita confitada, etc...).
7. Deixem fer un segon llevat a les coques.
8. Escalfem el forn a 200º.
9. Una vegada han fet el segon llevat, enfornem les coques durant uns 15
minuts. Les fem refredar sobre una reixeta.
Maria José Lopera 695810657