RECEPTA: PA DE LLET AMB EL Thermomix® TM6

#Masas, panes y repostería 07 octubre 2020

Aquest matí m’he llevat amb ganes de fer alguna cosa diferent i m’he proposat preparar aquest pa de llet amb el Thermomix® TM6. Voleu saber com ho he fet? Molt senzill:


INGREDIENTS


- 50g de mantega tallada a trossos (i una mica més per untar la safata)


- 300g de llet


- 20g de llevat fresc trossejat (o 8g de llevat de pastisseria deshidratat)


- Entre 20g i 60g de sucre


- 550g de farina de força


- 1 culleradeta i mitja de sal


- 1 ou lleugerament batut per tal de pinzellar la massa


PROCEDIMENT


1. Untem lleugerament un bol gran amb mantega i el reservem. Posem en el recipient del Thermomix® el got llet, la mantega, el llevat trossejat i el sucre i templa-ho 3min/37ºC/vel 2.


2. Afegim la farina i la sal i ho pastem durant 3 min. Posem la massa en el bol gran que hem preparat al principi, ho cobrim amb film transparent o un drap humit i ho deixem reposar en un lloc templat fins que dobli el seu volum (aprox. 1h).


3. Forrem una safata de forn amb paper de forn i ho reservem. Dividim la massa en 3 parts i els hi donem forma de cordó (aprox. 45cm) a cadascuna d’aquestes parts. Unim els 3 cordons per un dels seus extrems, fem una trena i, un cop acabada, unim els altres 3 extrems. Posem aquesta trena a la safata que havíem preparat anteriorment, la cobrim amb film transparent o un drap humit un altre cop fins que dobli la seva mida (aprox. 30 min). Mentrestant, pre-calentem el forn a 180ºC.


4. Pinzellem la trena amb l’ou batut i ho posem al forn durant 25-30 minuts (180ºC) o fins que el pa sembli que soni buit quan el colpegem a la base. Deixem refredar sobre una reixa abans de tallar-lo. 



Com podeu veure, és una manera fàcil de tenir un pa casolà i saludable a la taula cada dia. I creieu-me quan us dic que està deliciós! Us animeu a fer-lo?