Pastis de pa de pessic de cervesa negra

#Masas, panes y repostería 27 agosto 2019

N'hi ha prou amb buscar qualsevol excusa per a poder compartir amb la família, els amics, companys de feina, per a una celebració, un sant, un aniversari, un "perquè em ve de gust", aquest pastis de pa de pessic de cervesa negra, és un èxit GARANTIT. (... i fins a 16 en mengen) 
Si vols, el pots fer en cuina guiada amb el Cook-Key del Thermomix® TM5, buscant-lo a cookidoo dins de la col·lecció "COCINA CON CERVEZA", "TARTA CON BIZCOCHO DE CERVEZA NEGRA", o directament amb el Thermomix® TM6 i el cookidoo integrat en la seva gran pantalla.

No saps què és la cuina guiada,el Cook-Key, el cookidoo, ... contacta'm i t'explico molt gustosament.


La cervesa negra amb el cacau pur, (que no cacau soluble en pols) fan una combinació fantàstica per als amants de la xocolata. 
La cervesa que he utilitzat es la Guiness®, una fascinant barreja d'untuositat entre malta, caramel i regalèssia, amb un toc amargant, torrat, amb un cos sec i contundent, i que disposi d'una escuma densa i cremosa del color blanc ivori tant característic, que fa que sempre sigui una experiència degustar aquesta cervesa tant diferent, ... i en posar-a en el Thermomix® , i dotar-li un vestit de pastís, ...

Amb l'acció del llevat de la pròpia cervesa i l'ajuda d'una mica de bicarbonat, fa que la massa pugi i quedi esponjosa, però en contra del que es pot pensar, no queda alcohòlica. Pel gust un xic amargant, serà més ben degustat pels adults, que el trobaràn molt bó.
Si a aquest pa de pessic, amb aquest gust tant especial per aquestes característiques tant particulars de la cervesa, li posem com a contrast una cobertura de nata endolcida i formatge d'untar, ... el resultat és espectacular.


L'he portat a la feina i més d'un va dir "... el millor pastis que han provat mai !"


Ingredients:

Pa de pessic: 


  • 250 gr. de farina de rebosteria  

  • 75 gr. de cacau pur en pols  


  • 400 gr. de sucre 


  • 2 culleradetes i mitja de bicarbonat 


  • 250 gr. de cervesa negra  Guiness® Original (particularment, ... m'agrada més quan l'he fet amb la d'ampolla més que no pas amb la de llauna)


  • 250 gr. de mantega a temperatura ambient


  • 140 gr. de nata liquida para muntar (>35% MG)


  • 2 ous

  • 1 culleradeta de vainilla líquida (o en pols) 



Cobertura


  • 300 gr. formatge d'untar tipus Philadelphia®


  • 150 gr. de sucre glass (el farem glass amb el Thermomix® )


  • 350 gr. nata líquida para montar  (>35% MG) molt freda 


Elaboració:


  1. Per començar, posar a escalfar el forn a 180ºC (adalt i abaix)

  2. Preparar un motlle (jo he utilitzat un desmuntable de 26 cm Ø, per a que quedès més extens i fer porcions més amplies, tot i que evidentment, queda més baix) i engreixar-lo amb mantega per a que no s'enganixi en desmotllar-lo. (jo utilitzo sprai desmotllant de pastisseria, que em va molt bé)

  3. Posem en el got la farina, el cacau, sucre, dues culleradetes i mitja de bicarbonat, i desprès de posar el cubilet a la tapa, programem 15 segons / velocitat 7, per a barrejar-ho. Quan hagi finalitzat, el treiem del got i reservem per a utilitzar-lo posteriorment.

  4. Posem en el got (no cal netejar el got) la cervesa i la mantega a temperatura ambient, i barregem 3 minuts / 50ºC / velocitat 2.

  5. Afegim la nata, vainilla i els ous, i barregem 20 segons / velocitat 3 

  6. Sense programar tems ni temperatura, posem velocitat 3 afegim pel bocal de la tapa, a cullerades per a no sobtar-ho, la barreja reservada de la farina, cacau, sucre i bicarbonat.

  7. Quan haguem acabat d'abocar-hi la barreja, ja pot posar-se el contingut del got en el motlle preparat i fornejar a 180ºC durant 50 minuts aproximadament.
    Comprovarem en finalitzar que si el punxem en la zona central amb un escuradents, surti sec, ... si no, ... 4-5 minuts més.
    Un cop s'hagi acabatla cocció en forn, treure el motlle del forn i deixar-lo uns 10 minuts per a que reposi atemperant-se, i posteriorment, el desmotllem el i el deixem un parell d'hores per a que refredi. No ens convé posar-hi la cobertura quan encara estigui calent.

  8. Rentarem i assecarem el got.

  9. Mentre s'està fent la cocció en el forn, podem fer la preparació de la cobertura:

  10. Posem en el got els 150 gr. de sucre que tenim disposats per a la cobertura, posem cubilet a la tapa i programarem 12 segons / velocitat 10, per tal de fer del sucre el sucre glass. 
        (com a facilitat de neteja, el que acostumo a fer, es posar-li paper de cuina entre el got i la tapa, i així no embruta tant. En aquest cas no cal posar el cubilet a la tapa).

  11. Sense programar tems ni temperatura,  a velocitat 3, barregem el sucre glass amb el formatge d'untar, fins que quedi una crema amorosida. Treiem del got i reservem.


  12. Per a preparar la nata, ens interessa tenir-la molt freda, i si convé, refredarem el got, posant-li uns 5-6 glaçons de gel, i programant 15 segons / velocitat 5, i assecarem el got posteriorment.

  13. Hi posem ara la papallona al damunt de les ganivetes, posem la nata ben freda, i sense programar temps ni temperatura, ja que dependrà de la temperatura (recomanada entre 4-6ºC i el got el més fred possible, enfredant-lo si cal, picant gel), percentatge de greix i qualitat de la nata. La muntem a velocitat 3 fins a que estigui muntada. Notarem que canvia el só de líquid en moviment a un altre més sec. Podem aturar el Thermomix® si convé i comprovar a través del forat de la tapa, que se'ns ha fet un "donut" quedant al voltant de la papallona. És el moment en que estarà la nata muntada. Si seguíssim se'ns faria una mantega, però si no està encara, seguirem programant velocitat 3 fins a que tinguem la textura desitjada. 

  14. Retirem la papallona i afegim la nata al bol on tenim el formatge, i l'integrem amb moviment suau i embolcallant amb l'espàtula. 

  15. Podem posar aquesta crema feta amb la nata i el formatge al damunt del pa de pessic, sense cobrir els laterals. Si vols, pots engalanar-la amb l'us d'una mànega pastissera.

    T'agradat, ... vols fer-lo i no disposes d'un Thermomix® , ... CONTACTA'M i li posem remei.


I si ets client i vols una experiència fantastica, et convido a organitzar un Showcooking