SUCRE INVERTIT, ... FÀCIL

#Confitería y conservas 10 junio 2018

Què és? 


He arribat a llegir que el sucre comú (sacarosa) el convertim en glucosa i fructosa, mitjançant àcid tàrtric y màlic, i s'aconsegueix fer de diverses maneres, ... no em passaré de llest, ... no sóc químic i no puc donar explicacions que requereixen.
Si voleu més informació, ... wikipedia.org : sucre invertit



La qüestió, ... , per a què serveix?




  • S'utilitza molt en elaboració de gelats i pa de pessic, perquè té fa que no cristal·litzi tant, en dificultar la cristal·lització de l'aigua.

  • Endolça un 30% més que el sucre comú.


  • Accelera la fermentació de la masa amb llevat.


Per exemple:


GELATS: rebaixa el punt de congelació i evita que cristal·litizi i s'endureixi quan està congelat, i farà que la textura sigui més suau i refinada.
Substituir un 25% de sucre per sucre invertit.


PA DE PESSIC: quedaran més humits i per tant, mes tendres durant més temps., a l'igual que les masses.
Substituir entre el 10-24% de la quantitat de sucre per sucre invertit.


PA: accelera la fermentació de les masses i reté millor l'humitat, fent que no es faci ranci tant aviat, i dona color més rapidament
Substituir un 50% de la quantitat de sucre per sucre invertit.


REBOSTERIA: Estabilitza l'aigua i l'humitat. Serveix per abrillantar la bolleria.


Sembla que serà complicat, ... gens!
Un cop fet, dura de 10 a 12 mesos, ... però l'acabareu abans.


SUCRE INVERTIT: 
Ingredients:



  • 500 gr. de sucre

  • 150 gr. d'aigua mineral

  • 1 culleradeta de sucre de llimona

  • 1 culleradeta rasa de bicarbonat de sodi


Preparació:



  1. Posa en el got el sucre, l'aigua i el suc de llimona, 

  2. Programa 10 min / varoma / vel.2

  3. Acabat el temps, deixar que baixi la temperatura fins a 50º (millor destapar el got i retirar-lo de la màquina, i desar el got del Thermomix® sobre el taulell de la cuina uns 15 min.
    Si el Thermomix® s'apagat, ... l'encenem i a continuació, tornar a posar el got en la seva posició, i comprovar que la tempertura sigui de 50º o una mica menys, ... no més.

  4. Posa en el got el bicarbonat, i barreja 10 seg. / vel 4
    L'almívar que ens queda dins del got, es tornarà blanquinós i després de reposar una estona, quedarà transparent, amb la coloració de la clara d'ou.
    Si queda una pel·licula blanca una mica escumosa, cal treure-la amb una cullereta


  5. Posar en un pot de vidre o recipient hermètic.




Difícil?
Gens.
Si creus que no te'n surts, ... contacta amb mí i vinc a per a fer-lo junts.
I si no coneixes el Thermomix® TM5 i la meravella de la cuina guiada, ... demana'm una demostració.
Podem fer un gelat de fruites congelades, (col·lecció GELATS i SORBETS I)  i veus per a que el fem servir el sucre invertit.
Encantat de mostrar-te'l.