APROFITA EL VAROMA DEL TEU Thermomix®

#Trucos 04 febrero 2020

En el Varoma podrem realitzar coccions al vapor però també pot tenir altres usos.   
És important disposar-lo sempre a prop, ja que desat en un armari o fora de l'abast, ... el seu ús se'n resenteix i sovint és el gran oblidat, quan pot donar-nos unes opcions i alegries culinàries sorprenents.
Per exemple, ... 


Anem a veure uns consells que ens poden ajudar a utilitzar-lo més i optimitzar-ne el seu ús:


 • - La funció VAROMA, no és una temperatura, per molt que estigui amb posterioritat als 120ºC en el Thermomix® TM5. La funció es donar temperatura de 100ºC en forma continuada per a generar vapor de forma pràcticament ininterrompuda.


 • - Per aquest motiu, pots aprofitar quan facis coccions de plats que van a 100ºC (Vichyssoisse, Pisto, Sopes, Cremes, ...) per a posar-ho en funció VAROMA i utilitzar el Varoma per a cocció a altres nivells.
 • CAMBIAR de 100ºC a VAROMA

 • - 30 minuts de cocció al vapor requereixen 500 gr. d'aigua i cada 15 minuts addicionals 250 gr. mes. (no deixarem que evapori tot l'aigua, i escalfi el got sense res, per aquest motiu, sempre hi posarem un marge més de líquid) • - Tingues present que disposes del recipient Varoma i de safata de varoma, i que pots utilitzar-los a conveniencia,


 • - Si vols utilitzar el recipient Varoma correctament, com tot el Thermomix® en general, no programis temps molt llargs perquè estaràs perdent bones propietats de la cocció al vapor. 

 • - És preferible programes temps petits de cocció i observar el que va passant.

 • - Sempre que és preferible quedar-se curt en programar temps, que coure en excés, el que ressecaría la major part dels nostres aliments.

 • - En moltes les receptes de peix i altres, es pot i s'ha d'aixecar la seva tapa mentre s'està cuinant per veure com va la cocció, el mateix que faries en un forn o en microones, però fes-ho amb compte per no cremar-te

 • Obre el varoma en sentit contrari al que estàs, fent que vagi cap a l'exterior el vapor, i llisqui cap a l'interior del varoma les gotes que estiguin condensades en la tapa.

 • - El mateix costum hauríem d'adquirir en quan volem treure el cubilet. 


 • - Si es programa des del principi el temps que més o menys trigaran a cuinar-se els aliments col·locats en aquest recipient, no caldrà aturar la màquina quan comenci a sortir vapor abundant pel cubilet. Simplement es retira el cubilet amb cura i es col·loca en el seu lloc el recipient Varoma. • - Quan vagis a fer servir aquest recipient Varoma, abans de col·locar-hi els aliments i per evitar que s'enganxin a l'interior o entre si, hauràs de greixar el seu interior amb oli per exemple amb paper de cuina o si el disposes, un esprai. • - Per a fer-ho, posa el recipient buit sobre la tapa posada en posició invertida sobre la taula de la cuina per evitar tacar-, polvoritzar l'oli per tot el seu interior, col·locar els aliments que es vagin a cuinar en ell i posar-hi també per les dues cares sal i pebre al mateix temps. • - Introdueix els ingredients dins el Varoma segons el seu temps de cocció, per exemple, les verdures en el recipient Varoma i és peix a la safata Varoma.


 • - Cal tenir en compte que quan un aliment es cuina al vapor en aquest recipient, el suc que deixarà anar durant la seva cocció caurà al vas del Thermomix® , i possiblement no convé que caigui en alguna altra preparació que estiguis realitzant dins del got.

 • - Si no volem que degotin els greixos i líquids del peix que estiguis fent, pots posar-lo damunt de paper vegetal humitejat i escorregut arrugant-lo (així es més mal·leable) o be sobre paper d'alumini, o fins i tot fer-lo dins d'una papillote, o utilitzar una bossa de rostir (bolsa de asar)


 • - També pots coure més d'un plat al varoma alhora, i fer diferents carns, o peix, ou, salsitxes, si vols, ... però si no vols que les aromes dels ingredients es barregin, fes-ne una papillote per aïllar-lo.
  aquí:
  rodó de llom de porc, macerat amb espècies, mel i salsa brovil
  4 ous durs
  tires de pollastre amb xampinyons, toc de sal, oli i pebre vermell. • - Els temps de cocció en el recipient Varoma són sempre orientatius, dependrà de la mida de les carns o peixos i de les verdures i de la seva duresa.


 • - Talla les verdures en trossos de mida similar.

 • - Els peixos sobretot es fan en un obrir i tancar d'ulls. Però el temps dependrà de la quantitat que es posi, del seu gruix, de la seva mida, de la temperatura inicial que tinguin (temperatura ambient o de nevera) ... i de com es col·loqui, disposant de la màxima superfície de contacte amb el vapor.

 • - Com a norma general, els peixos mai trigaran mes de 10 a 12 minuts.


 • - Al principi del llibre de cuina bàsic trobaràs una taula orientativa de temps de cocció per al Varoma. • I que hi fas? H ha moltíssimes opcions per a cuinar al varoma.

  - Coure tires de verdures (pastanaga, carabassó ...) o patates "panadera" (tallades fines), bròquil, coliflor cuites al vapor. alberginieres o carabassó farcits, 

  - Fer individuals d'arrós en el varoma, posant 30 gr. d'arròs, 50 gr. de líquid (aigua o brou), un polzim de sal, o aromatitzar i donar color amb curry, pebre vermell, tinta de calamar, julivert, ..


 • posat així, ... queda així.

  - Si vols fer arrós al varoma, nomès al vapor, pots posar-lo damunt de paper vegetal humitejat i escorregut arrugant-lo (així es més mal·leable), retallat a la mida de la safata del Varoma, i utilitzar el vapor produït pel got.

  - Coure ous, embolicats amb film transparent al recipient varoma mentre a safata varoma s'està fent altres coses. 

  - Coure una ensaladilla russa. (barreges amb una llauna de tonyina, hi afegeixes els ous, ... maionesa i a gaudir)

  - Fer flams en flameres individuals (metàl·liques, de silicona o d'un sol ús) o en motlle gran. (cal tapar-los amb paper d'alumini o film transparent apte per a cuina i posar-hi al damunt tres papers de cuina per absorbir el vapor.

  - Els pudin són espectaculars, tant siguin dolços com salats (de peix, de verdures, ... per exemple)  Tens més de 50 opcions entre flams i pudins en la plataforma Cookidoo.

  - Busca també a Cookidoo per fer pans al vapor, ... et sorprendràn !! • - Assegura't que algunes ranures del Varoma queden lliures perquè el vapor d'aigua pugui distribuir-se de forma òptima. Si convé, pots posar la papallona a l'interior per a que faci un espai que permeti que les ranures no quedin obturades i garantir així el pas del vapor.


 • - Si posem 800 gr. d'aigua al vas, cistellet en posició, ... tetines i xumets a l'interior, i els biberons a l'interior del varoma, ... 20 minuts / VAROMA / velocitat 2, i esterilitzats.

 • - També podem posar els pots i tapes que utilitzarem per desar-hi melmelades o conserves, per a esterilitzar-los, de forma similar a l'anteriorment dit. 

 • - Un cop esterilitzats els pots per a les conserves, amb gairebé 30 minuts, ja que caldrà que el producte l'interior arribi a temperatura propera als 100ºC, ens farà el buit i tindrem les conserves força duradores. (samfaina, melmelades, tomàquet fregit, ...)

Receptes que utilitzen el Varoma, podem trobar-ne moltissimes al nostre Cookidoo® en la cuina guiada del Thermomix® TM5.
alguna idea?, ... un parell de videos i segueix llegint.
Senzill? Com tot el que fem amb el Thermomix® .


Encara et queden dubtes o senzillament no el coneixes? Fem-ho fàcil. Omple el formulari "TE LLAMO GRATIS" o "solicita una demostracion" i et trucaré i informaré sense cap compromís.


I el millor de tot, ... no te n'apenediràs.


NO ET DEMANO QUE EM CREGUIS, PROVA'L!
Si en la Convenció Nacional que es va realitzar del 30 d'agost al 1 de setembre 2018 a Estocolm, vaig ser distinguit amb el reconeixement de MILLOR NOU AGENT COMERCIAL DE LA ZONA EST, (TOT CATALUNYA, VALENCIA i BALEARS)serà que alguna cosa faig bé. Confia-hi tu també.