Arròs amb llet

#Postres y dulces 31 marzo 2018

Encara hi ha qui pensa que un Thermomix® és només un robot de cuina. Sovint explico que és molt més, i entre els més que ofereix, emocions, des que un comença a pensar en què comprar i cuinar fins a degustar-ho.


La primera recepta que hi poso a la Blogosfera, he volgut que fos emoció, un homenatge. 


L'àvia Lluïsa sempre ens en feia quan arribava Setmana Santa, i era tant costum com fer els bunyols o menjar bacallà. 


La cuina senzilla de la gent que havia viscut la guerra, sense pretensions i força nutritiva.


Aquesta senzilla recepta és un homenatge (emotiu si més no per a mi), i és per a ella.


Arròs amb llet (per a sis persones) 


Ingredients:



  • 1500 gr. de llet sencera (si es vol més cremós, posar 1100 gr. de llet i 400 gr. de llet evaporada) 

  • 200 gr. d'arròs de gra rodó 

  • 3 o 4 peles de llimona

  • 4 o 5 peles de taronja

  • 1 pal de canyella 

  • 1 pessic de sal 

  • 230 gr. de sucre

  • 70 gr. de mantega

  • Canyella molta


Preparació:



  1. Posar la papallona en la seva posició, damunt les ganivetes. Girar-les un quart per a que quedin ben subjectes. (no està de més recordar que mai s'ha de sobrepassar la velocitat 4 amb la papallona posada)

  2. Posar en el got la llet, l'arròs, la pell de llimona i de taronja, la canyella i la sal.

  3. Programar 45 min / 90°C / vel. 1

  4. Afegir el sucre i la mantega.

  5. Programar 10 min / 90°C / vel. 1

  6. Posar-ho en una font o en copes individuals.

  7. Retirar les pells de taronja i de llimona i també (si és vol) el pal de canyella i deixar refredar.

  8. Servir amb canyella en pols al damunt (o no!)