ALLIOLI / FALS ALLIOLI

#General 15 agosto 2017

ALLIOLI / FALS ALLIOLIAvui us proposo un repte: endivinar quin dels dos alliolis correspon a l’autèntic.Podeu provar de fer els dos.L’allioli tal com indica el seu nom és all i oli on només afegim sal i suc de llimona i el fals allioli és més lleuger perquè no porta oli, està fet amb un parell d’ous durs i formatge fresc.Totes dues preparacions ens serviran per amanir molts plats que ara a l’estiu mengem freds: arrossos, patates, verdures, amanida de pasta...Podem deixar preparades les bases i tenir el dinar a punt quan tornem de la platja o la piscina.Dinar fresquet, fàcil i gustós i perquè no, també saludable, ja que tenim un amaniment sense cap tipus de conservant, ni colorant, ni saboritzant. ALLIOLI / FALS ALLIOLI ALL-I-OLI:INGREDIENTS:•250 gr. d’oli de gira-sol•20 gr. de suc de llimona•50 gr. d’oli d’oliva verge extra, de primera pressió en fred•50 gr. d’alls pelats•1 culleradeta de sal-PREPARACIÓ: 
  1. Pesarem ‘oli de gira-sol en una gerreta, a sobre la tapa de Thermomix® i el reservarem.
  2. Posarem a dins del got el suc de llimona, els 50 gr. d’oli, els alls i la sal i triturarem 3 minuts a vel. 5 o fins que els alls hagin quedat com una pasta sense trossets d’all.
  3. Amb l’espàtula baixarem la barreja cap al fons del got i comprovarem que els alls estan completament triturats. Si no és així, triturarem una altra vegada 1 minut a vel. 7.
  4. Posarem la papallona a sobre de les ganivetes. Col.loquem la tapa a sobre el got i posem el cubilet. Programem 5 minuts, vel. 3 i anem tirant l’oli de gira-sol reservat a poc a poc tot per sobre la tapa al voltant del cubilet. L’oli caurà al fil dins el got i facilitarà que l’all-i-oli es vagi lligant.
  5. Amb l’espàtula, baixarem l’all-i-oli fins al fons del got i barrejarem 10’’/ vel. 2,5. Aboquem l’all-i-oli en una salsera i l’utilitzem al nostre gust per amanir. Si ens en sobra,  el posem en un recipient amb tapa a la nevera. S’aguanta bé perquè no porta ou.
ALLIOLI / FALS ALLIOLIFALS ALL-I-OLI:INGREDIENTS:•2 ous durs•200 gr. de formatge fresc•3-4 granets d’all•2 cullerades de mostassa de Dijon•100 gr. d’aigua•Pisca de sal-PREPARACIÓ: Posar dins del got els ingredients i triturar 20’’ a vel. 7. A continuació baixarem els ingredients cap al fons del got, amb l’ajut de l’espàtula i de nou triturem 1 minut a velocitat 7. Ho podem retirar del got i posar-ho en una salsera per utilitzar com amaniment en la preparació més adient.Alguns clients em comenten que no han fet mai all-i-oli amb Thermomix® , si és així, contacteu amb el vostre agent comercial per aprendre com es fa i veureu el fàcil que és.