BUNDT CAKE DE POMA

#General 19 marzo 2017

BUNDT CAKE DE POMAAvui dia de sant Josep, uns esplèndids amics ens han convidat a dinar. Per les dates que estem, crec que ja he d’anar pensant en l’operació “biquini”. Per tant, això vol dir acomiadar-me d’aquests deliciosos pastissos. Els  ingredients del bundt cake de poma són bons, però engreixen, per tant he aprofitat la bona companyia per gaudir d’aquest pastís que he fet per primera vegada i que amb Thermomix® , m’ha resultat molt fàcil perquè tots els ingredients queden molt ben integrats i només es tracta de barrejar i enfornarBUNDT CAKE DE POMAINGREDIENTS:•375 gr. de farina d’espelta•165 gr. d’oli d’oliva•240 gr. de sucre integral•225 gr de iogurt natural•4 ous•3 pomes pelades i tallades a dauets•2 culleradetes ben plenes de canyella en pols•1 culleradeta d’extracte de vainilla•3 culleradetes: 16 gr. de llevat en pols•Pisca de salBUNDT CAKE DE POMABUNDT CAKE DE POMA -PREPARACIÓ: Comencem per pelar les pomes i fer-les a dauets, un cop li hem tret el cor. Posem els trossets de poma en un bol que tingui tapa, hi afegim una cullerada de farina i el tapem i el remenem bé per tal que els dauets de poma quedin impregnats de farina i d’aquesta manera no s’enfonsen dins de la massa del pastís.Posem dins el got els següents ingredients:Els ous (clares i rovells), 30 segons, vel 3. A continuació hi afegim el sucre integral i continuem barrejant 1 minut més, a vel. 3. Quan ja tenim el sucre integrat, posem el cubilet i tirem l’oli en forma de fil, mentre posem la màquina en marxa a vel. 3 (més o menys uns 2 minuts).  Afegim la quantitat de iogurt que ens diu la recepta (gairebé 2) i l’extracte de vainilla. 30” vel. 3. Quan ja ho tinguem tot integrat, afegirem la farina, la canyella, el llevat de fornejar i un polsim de sal. . Remenarem 30” més a vel. 3. Afegim la poma a trossets i simplement ho barregem amb l’espàtula per tal que es reparteix-hi bé dins la massa.A continuació aboquem tota la massa a dins d’un motlle que prèviament hem engreixinat d’oli i fornegem el pastís a 170º de temperatura uns 60 minuts.Retirem del forn el motlle, deixem refredar exactament 10 minuts i sacsegem el motlle, per tal que es desenganxi el pastís. A continuació el desemmotllem i deixem que s’acabi de refredar a sobre d’una reixeta.BUNDT CAKE DE POMAAra ve el moment de la decoració. En aquest cas si ho faig amb aquest tipus de motlle. A mi m’agrada no afegir-hi massa cosa, per tal que es vegi l’estructura i el relleu del motlle. Simplement he posat la xocolata per deixar-lo amb una textura que em permetés fer un degoteig amb una mica de salsa de xocolata.Fàcil. He posat la xocolata a dins del got i l’he ratllat: 10 segons, vel. 7. L’he fos 3 minuts a 50º, vel 2. He afegit la resta de xocolata ratllada, la llet concentrada de civada i he remenat 2 min/vel. 3. He anat tirant la xocolata, per sobre del pastís i per acabar li he donat una miqueta de color, espolsant té “matxa” per sobre i un topping de petits granets d’arròs inflat amb cobertura de xocolata de color vermell.A mi m’ha agradat molt la textura de la poma dins de la massa. Ha quedat ben repartida.BUNDT CAKE DE POMA