VINAGRETA DE GERDS: posem color al nostre plat

#Salsas y guarniciones 26 junio 2018


Finalment ha arribat l’estiu i amb ell la calor. És temps de refrescar-nos. Tot l’any és interessant que mengem amanides, però ara a l’estiu és quan més ens abelleix. És important que variem els ingredients de l’amanida. Un dels meus professors de dietètica sovint ens repetia aquesta frase: “hay que comer color” L’amanida és un plat on aquesta màxima la podem aplicar molt sovint. Podem integrar molts aliments: els que ens agradin, els de temporada, els de km 0, els que tinguem a la nevera. Les possibilitats són molt variades. En aquesta variació també hi juga l’amaniment que hi fem. Aquest ens dóna un toc que pot fer variar el gust del conjunt. Avui us porto un amaniment que a més d’un extraordinari gust, aporta també el magnífic color rosat del gerd. Vinagreta de gerds.


INGREDIENTS:


•200 gr. de gerds


•250 gr. d’oli d’oliva


•1 cullerada de mel (opcional)


•Aigua (un raget si ens queda molt espès i volem alleugerir la textura)


-PREPARACIÓ:


La preparació és molt senzilla. Accionem el botó de balança, posem una gerreta a sobre la tapa del got, tarem la balança a 0. Pesem l’oli i reservem. Posem tots els ingredients a dins el got, excepte l’oli. Triturem 15 segons a vel. progressiva del 5 al 10. Posem vel. 5 i anem tirant l’oli reservat, a sobre la tapa amb el cubilet posat per emulsionar una mica la vinagreta que en resulta. També podem optar per posar tots els ingredients i triturar 15 segons a vel. progressiva del 5 al 10.Podem servir per sobre de l’amanida al nostre gust. És un amaniment que si en sobra el podem guardar tapat a la nevera.