Salsa de calçots amb Thermomix®
#Salsas y guarniciones 01 febrero 2015
Vull compartir amb vosaltres la salsa de calçots. "La calçotada" és un menjar típic de la meva ciutat, Valls.
El calçot és cadascun dels brots d’una ceba blanca que ha estat replantada. Aquests brots, a mesura que van creixent, es van “calçant” (d’aquí l’origen del nom). Calçar vol dir que es tapen els costats amb terra a mesura que van creixent per blanquejar-ne la base, que és la part comestible. Això fa que la part enterrada sigui molt tendra i d’un gust i dolçor característic.
Es cuina a foc amb sarments de vinya i es menja amb la salsa, s'acompanya amb carn, llonganissa i botifarra a la brasa.
Ingredients per a 6 persones:
- 6 tomàquets a la brasa (millor tomàquet pera)
- 1 cap d'alls a la brasa
- 200 gr d'ametlles torrades
- 20 gr d'avellanes torrades
- 280 gr d'oli d'oliva
- 30 gr de vinagre o al gust
- sal
- julivert
- 1 / 2 dent d'all (opcional)
- 1 / 2-1 polpa de nyora
Preparació
- Posar al got les ametlles, avellanes, gra d'all cru, julivert i la nyora, triturar 20" vel 6
- Afegir els tomàquets, els alls a la brasa i la sal 15 "vel. 5-10
- Programar vel 5 i afegir l'oli i vinagre pel forat poc a poc
Espero que us agradi!!!