advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Tarragona

Maria Teresa Salat Brúnel

Hola!!!!!! Soc Tere Salat agent comercial desde fa 14 anys  a la delegació de Tarragona, aquest es el meu espai a la Blogosfera Thermomix® un lloc on compartiré receptes, trucs,  dubtes i promocions.

Podeu posar-vos en contacte pel que necessiteu.

Vols una demostració sense cap compromís?

Vols compartir una estona divertida amb amics ,familiars o companys?

 Consulta'm i t'explico.

 Vols coneixer la nova TM6? No ho dubtis demana una demostració!!!!!   

Hola!!!!!! Soc Tere Salat agent comercial desde fa 14 anys  a la delegació de Tarragona, aquest es el meu espai a la Blogosfera Thermomix® un lloc on compartiré receptes, trucs,  dubtes i promocions.

Podeu posar-vos en contacte pel que necessiteu.

Vols una demostració sense cap compromís?

Vols compartir una estona divertida amb amics ,familiars o companys?

 Consulta'm i t'explico.

 Vols coneixer la nova TM6? No ho dubtis demana una demostració!!!!!   

Comprar Thermomix®

Tortell de Reis amb Thermomix®

21 June 2022

icon-clock Tiempo de preparación 01:00:00 mins

icon-persons Ración para 12 personas

21 June 2022
Categoría:

Si la fava tu has trobat, paga el tortell sense recança i no perdis l'esperança, seràs un esser afortunat. I si et surt la figureta no et quedarà més remei que ser coronat com a Rei, d'aquesta festa distreta.


Explica el costumari català que no tothom podia anar a l'adoració i per tant en el tortell de Reis hi posaven una fava seca; qui trobava la fava era nomenat rei, qualificat com el "rei de la fava", era qui anava a la funció de l'església en representació de la família i adorava el Nadó de Betlem. Durant l'àpat cada vegada que aquest personatge bevia tots els companys de taula s'havien d'aixecar en acció d'acatament i cridar a cor "el rei beu, el rei beu".

icon-list

Ingredientes

  • Massa mare:
  • 100 de llet tèbia
  • 125 de farina de força
  • 15 gr de llevat fresc .
  • 20 gr de mel
  • Ingredients: 400 gr de farina de força
  • 100 gr de sucre
  • 1 pell de llimona i taronja
  • 30 gr Llevat fresc
  • Vainilla
  • 2 ous
  • 80gr de llet
  • Sal cullereta de cafè
  • 100 gr de mantequillla a temperatura ambient.
icon-eat

Pasos de la receta

1 Paso

En un bol posar els ingredients de la massa mare remenar i deixar reposar fins que dobli el volum, uns 30’

2 Paso

Posar al vas el sucre  la pell de llimona i de taronja i 30’’velocitat de 5-10  

3 Paso

 Afegir la farina el llevat, vainilla, ous, llet, massa mare i 3’ vel espiga . 

4 Paso

Programar 7’ vel espiga i afegir la sal i la mantequilla a trossos pel forat.

5 Paso

Treure la massa i separar en dos i bolejar . introduir els dits al mig de la massa i fer un forat i anar deixant el pes de la massa per a fer el forat gran.

Opció 2: Si el vol farcir de cabell d'angel o massapà la massa s'estirar`amb forma de rectangle, es posarà el farcit , la fava i la figureta en un costat  enrollar , anar estirant una mica més la massa i tancat amb cercle

6 Paso

Col-locar sobre la safata del forn amb paper vegetal decorar amb fruita confitada, introduir a la part de sota de la massa a on es vulgui la fava i la figureta ... pintar amb ou batut , posat atmetlla per damunt i afegir sucre torronat

7 Paso

 Posar al forn a 50º dalt i baix sense aire fins que dobli el volum 

8 Paso

Tornar a pintar amb ou anant en compte i augmentar la temperatura del forn 180º uns 8-12’. Retirar damunt d'una reixa i deixar refredar.

Farcir amb crema pastissera, nata, trufa, crema mascarpone.


icon-quotes

També es pot substituir el pas 7 deixant reposar una vegada format el tortell fins que dobli el volum , mentre precalentar el forn a 180º, i seguir pas 8

image-thermomix

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

icon-thermomix-white Exportar receta
Solicita demostración
21 June 2022
icon-print-2