AMANIDA D’ARRÒS INTEGRAL AMB ESPÀRRECS I TONYINA

#Verduras, hortalizas y ensaladas 14 julio 2014

Abans que res direm que els cereals integrals són més complets i equilibrats perquè no han estat refinats i tenen un índex glucèmic molt més baix.Avui hem preparat un plat molt agraït per l’estiu. Es tracta d’un plat molt equilibrat i que es pot preparar amb antelació. Moltes persones que consumeixen cereals integrals em pregunten sobre la cocció amb Thermomix® i amb aquesta recepta podem veure que realitzant la cocció a dins del cistellet que es posa a ebullició per l’aigua que es calenta dins el got, ens queda una cocció perfecta del cereal.Donat que és llarga la cocció, el gra no queda matxucat i a la vegada podem aprofitar per cuinar en la safata varoma les verdures que poden acompanyar l’arròs. Podem triar les de la temporada o les que més ens agradin: bajoques, espàrrecs, pastanaga, pèsols, albergínia.... Tenim un plat molt equilibrat, ja que hi podem afegir tonyina i cirerols. Prèviament haurem preparat una salseta amb oli d’oliva verge extra.Podem anar a la platja que al tornar tindrem un plat molt complet esperant-nos. També és una bona solució per fer-nos una carmanyola i anar d’excursió.INGREDIENTS:-Amaniment• 1 gra d’all• 50 gr. d'oli d'oliva verge extra•1 llauna de filets d’anxova•1 branqueta de julivert•1 cullerada de tàperes ecològiques, en oli d’oliva verge.•12-14 olives negres sense pinyol -Per l’amanida d’arròs integral•300 gr. d’arròs integral ecològic•1 culleradeta de sal•1 manat d’espàrrecs verds tallats amb trossos de 2-3 cm.•200gr. de bajoques verdes tallades a trossos de 2-3 cm.(mongeta tendra)•1200 gr. d’aigua•12 cirerols•200 gr de tonyina amb oli d’oliva•50 gr. de pipes de gira-sol torrades lleugerament -Preparació de l’amanimentDins el got es posa el gra d’all, l’oli, les anxoves, les fulletes de julivert, les tàperes i les olives sense pinyol. Es tritura 20”/ vel 7. Retirem i reservem la salsa en un bol.-Amanida d’arròs integralCol·locarem l’arròs dins el cistellet i el submergirem en un bol d’aigua per tal de rentar-lo bé. Sense rentar el got, hi posarem l'oli, l’aigua i la sal. A continuació escorrerem bé el cistellet ple d’arròs i el situarem a dins del got de la Thermomix® , ple d’aigua. Posarem. Programarem 20 minuts/Varoma/ Vel 4. Substituirem el cubilet pel Varoma on haurem posat les verdures: (bajoques i espàrrecs) Taparem el varoma i programarem 25 minuts/Varoma/ Vel 4.Retirarem el recipient Varoma i deixarem que es refredi. Amb l’ajuda de l’espàtula traurem el cistellet de dins del got i abocarem l’arròs en una safata també perquè es refredi. A continuació barrejarem tots els ingredients: l’arròs amb la verdura cuita: bajoques i espàrrecs. Afegirem els cirerols partits per la meitat, la tonyina a trossets i les pipes torrades. Amanirem amb la salsa reservada i deixarem refredar.AMANIDA D’ARRÒS INTEGRAL AMB ESPÀRRECS I TONYINA