CREMA DE LLIMONA SENSE LÀCTIC. (LEMON CURD)

#Postres y dulces 17 julio 2016

CREMA DE LLIMONA SENSE LÀCTIC. (LEMON CURD) Sabem que els dolços ocupen la part del capdamunt de la nostra piràmide alimentària. Això significa que els hem de menjar de forma ocasional. Avui en porto un de molt especial a qui li agradi el gust àcid i dolç. És una preparació molt utilitzada en la rebosteria anglesa, ja que forma part de molts pastissos o de les salses dolces per acompanyar molts postres.En aquest cas he fet algunes substitucions, per tal que el resultat fos més saludable. No porta ni làctic, ni mantega, ni sucre.La textura que buscàbem ha resultat ser l’adequada, es a dir, que ens serveixi de base per acompanyar algun pastís o una mossegada dolça com avui ho presento.Habitualment les cremes estan fetes amb llet, per tant aquesta és fantàstica per a totes les persones que no prenen làctics, perquè no porta gens de llet. La mantega l’hem substituït per un altre greix molt més adequat per la nostra salut oli de coco verge ecològic.  Porta melassa d’arròs que manté més estable l’index glucèmic. Tot i així no hem d’abusar d’aquest dolç. Porta un ingredient molt alcalí: suc de llimona que ens dóna molt gust àcid i que potser que a qui estigui molt acostumat als gustos molt dolços li falti sucre. És per això que la base de la nostra mossegada la farem amb un dàtil natural obert, sense el pinyol i farcit d’aquesta deliciosa crema àcida. Per acabar el nostre toping avui són uns gerds que he collit de la gerdera que tinc a la meva terrassa.-INGREDIENTS:•250 g de melassa d’arròs•Ratlladura de la pell d’ una llimona•175 g de suc de llimona, (unes 4 llimones)•120 g d’oli de coco extra ecològic•4 ous sencers•1 culleradeta d’agar-agar -PREPARACIÓ:   En funció de l’època de l’any posarem l’oli de coco a dins del got i li donarem un mínim de temperatura 1 minut, 37º velocitat cullera. Si l’oli de coco ja està en estat líquid perquè és estiu posarem dins el got tots els ingredients directament sense aquest pas previ de tornar líquid l’oli de coco que a temperatura freda està en estat sòlid. Posarem a dins del got el suc de les llimones, la ratlladura de la pell de la llimona, l’oli de coco, la melassa d’arròs  i els 4 ous. Afegirem també una petita culleradeta d’agar-agar que ens ajudarà a donar consistència a aquesta crema.  A continuació programarem 20 min/ 90º / vel. 4. Quan acabem aquesta preparació l’abocarem en una mànega pastissera i la deixarem refredar bé a la nevera. Quan és calenta està molt líquida però quan es refreda va agafant força consistència i ens permet farcir el que voguem. Aguanta molts dies a la nevera.En aquest cas he agafat uns dàtils, he tret el pinyol i els he farcit amb la crema quan ja era freda. Li he donat el punt de contrast amb uns gerds. És una de les postres adequades per qualsevol moment de l’any, però ara fresqueta ens pot donar un toc festiu i deliciós a qualsevol fruita que vulguem acompanyar.CREMA DE LLIMONA SENSE LÀCTIC. (LEMON CURD)Ja estem de ple a l’estiu on la calor es fa notar. Segurament molts de vosaltres esteu de vacances o a punt de començar-les.  Ara tenim una edició molt especial  amb Thermomix® . Consta d’un llibre nou en la seva versió digital i impresa. Ve acompanyada de la bossa de transport i d’una bossa tèrmica per tal que puguem portar els nostres àpats a la platja o d’excursió a qualsevol indret. El llibre es diu “com a casa“.  Consta de receptes fetes amb Thermomix® i que es poden emportar en carmanyola per degustar-les on més ens agradi. És a dir, són receptes que les podem fer el dia anterior i l’endemà ja les tenim a punt. És una bona edició perquè tot el que porta té un cost de 1.245 € i ara pot ser vostre per només 1.175 €. Per 75 € més tenim els dos llibres, la bossa de transport i la bossa tèrmica plegable.L’edició és fins al 8 d’agost o fins a esgotar existències. Si és del teu interès, no esperis  l’ultim dia. Truquem i et passo informació de com aconseguir aquesta edició especial d’estiu.Bones vacances.