DOBLE MENÚ COMPLET. LLOBARRO AMB SAMFAINA

#Pescados y mariscos 16 octubre 2014

DOBLE MENÚ COMPLET. LLOBARRO AMB SAMFAINA Un menú complet amb la meva nova Thermomix® .Si !!!! Després de 10 anys, Vorwerk es renova. Acaba de treure al mercat el nou model TM-5 que  revolucionarà les nostres cuines amb un nou disseny i amb noves prestacions.Cuina digitalitzada és la gran novetat. Podem escollir cuinar de forma manual, seleccionant temps, temperatura i velocitat en funció del resultat de la nostra recepta o per aquells que no tenen experiència en la cuina,  que repeteixen una mateixa recepta, o que és important memoritzar les quantitats i les proporcions dels ingredients.Ara és molt més senzill. La recepta està incorporada  en el  llibre digital que seguirem a partir de la pantalla tàctil, digital de TM-5. Malgrat que ens permet navegar per la pantalla i realitzar múltiples funcions, aquesta novetat la incorpora de forma molt senzilla i intuïtiva de manera que l’aprenentatge és molt ràpid. Simplement cal triar la recepta i accionar amb un clic “començar” i anirà apareixent en pantalla tot el recorregut de la recepta. Ja estan seleccionats els comandaments amb les funcions que calen per realitzar el nostre plat. Per exemple si la recepta ens diu que calen 5 minuts, a temperatura 100 i a la velocitat 1. Això ja no caldrà que ho configurem, si no que estarà tot determinat i només ens cal apretar un botó. Cuinem “prement un botó”, el somni de les nostres àvies i també de molta gent que no és tant àvia.Cada cop sembla que la gent li faci més por (mandra) a l’hora de  posar-se a la cuina. Avui us presento un menú molt senzill, complet i saludable, que ens reduirà considerablement aquesta por (mandra)A mi m’agrada dir-li “doble menú”, perquè si tenim en compte de realitzar una alimentació equilibrada, veureu que amb tota la preparació que cuinarem a la vegada tindrem un resultat que donarà per a dos àpats complets. El nostre menú ha de guardar un equilibri entre els diferents nutrients:  hidrats de carboni, proteïnes i greixos. La proteïna ha d’estar en una mínima proporció i gairebé el 50% del plat ha de constar d’ hidrats de carboni.És per això que la proteïna d’aquesta preparació: ous i peix la podem repartir entre dos àpats i les patates /i /o bajoques i la samfaina que fem amb les verdures també es poden combinar i repartir entre dos menús. Per exemple en un menú podem menjar patata i bajoca amb el peix i en l’altra menú: samfaina amb els ous durs.Per tant en una sola preparació podem tenir dinar i sopar. Dels 35 minuts que triga en realitzar tota la cocció,  25 minuts els tenim per fer altres tasques. Thermomix® ens cuina i cuida la nostra preparació culinària amb tota la tranquil·litat que tindrem el plat a taula.En la recepta que descric a continuació veureu que es fa tot alhora representant un gran estalvi de temps i d’energia, ja que el nou model de Thermomix® és més potent amb menys consum. Té una potència de 500W. La velocitat turbo aconsegueix 10.000 revolucions per minut. Un gran descans per mi és que a l’acabar si he aprofitat per anar a fer un petit encàrrec fora de casa no passa res perquè si que m’avisarà que la recepta ha acabat, però sino li faig  cas, al cap d’una estona es desconnectarà totalment i deixarà d’emetre senyal acústic i tindré el plat en òptimes condicions si no arribo massa tard. El so que emet és molt més agradable. INGREDIENTS:
  • 200 gr. de ceba tallada a quarts.
  • 1 gra d’all
  • 100 gr. de pebrot vermell tallat a trossos
  • 100 gr. de pebrot verd tallat a trossos
  • 200 gr. de carabassons amb pell
  • 60 gr. d’oli d’oliva verge extra
•500 gr. de patates tallades a rodanxes d’uns 4 mm o 500 gr de bajoques.•4 ous sencers embolicats en paper de film transparent•1 ó 2 llobarros de ració amb escames i sense cap ( 500-600 gr/unitat) o 500 gr. de filets de peix (lluç, mero...)•1 culleradeta de sal•2 polsims de pebre negre•1 llimona tallada a rodanxes o el suc de la llimona.•400 gr. de tomàquet triturat•1 culleradeta de melassa -PREPARACIÓ
  1. Posem dins del got la ceba, l’all, el pebrot vermell, el pebrot verd, el carabassó i 50 gr. d’oli. Trossegem 4 ‘’/ vel 4 i a continuació sofregim 10 minuts /120ºC/ gir invers/ velocitat cullera.
  2. Mentre es fa el sofregit posem les patates i / o bajoques en el recipient “varoma”. Les col·loquem de forma vertical perquè el vapor pugui circular bé i faciliti la cocció. Afegim també els ous embolicats al centre del recipient.
  3. Posem la safata del “varoma” a sobre del recipient “varoma”. Emboliquem amb paper de forn fent una papillota, els llobarros amanits amb sal, pebre, 10 gr. d’oli i la llimona i els introduïm a dins de la safata. Tapem i reservem
  4. Incorporar dins del got el tomàquet triturat, la culleradeta de  melassa per treure l’acidesa del tomàquet, la sal i un polsim de pebre. Situem el varoma a sobre del got i programem 25’ / Temperatura: varoma / gir invers / Velocitat cullera.
  5. Retirem el  “varoma” , traiem els ous, els pelem i els tallem. Retiriem els filets de peix  i muntem el plat en funció de la combinació de menú que desitgem.