EL PRESTIGIÓS XEF FERRAN ADRIÀ UTILITZA Thermomix® EN LES SEVES RECEPTES

#Noticias Blog 31 marzo 2019

Comencem fent una riquíssima i refrescant llimonada amb menta i gingebre. Aquesta recepta la podem fer seguint el segënt enllaç: llimonada amb menta i gingebre.        


LLIMONADA AMB MENTA I GINGEBRE


És molt senzilla de fer. Es fa en segons.


Consideracions si segueixes una alimentació saludable.


-Val la pena que en aquesta recepta els ingredients siguin ecològics. El gust de la recepta ve potenciat pels olis essencials que treiem de la pell de les llimones. Per molt que les rentem és difícil eliminar els pesticides que porten. Convé assegurar que no incorporem tòxics a les nostres begudes.


-Si no pelem el gingebre de forma exhaustiva no passa res, si el nostre producte és ecològic, perque només passant-lo per aigua, ja li treiem la pols que pugui portar incorporada.


-Vaig substituir el sucre per sirope d’atzavara. (50 gr)


Donat que els productes amb els que vaig fer la llimonada, eren de primeríssima qualitat, no els vaig rebutjar. Els vaig utilitzar de nou en una segona recepta, que explicaré en el següent post.



La pots veure aquí


Vaig fer una melmelada amb les restes que em van quedar. Efectivament les pells de les llimones tenen molta part blanca. Aquesta s’anomena “albedo” que sigifica “molt blanc”.


Etimològicament és la relació d’energia reflectida en relació amb l'energia solar incident sobre la superfície de la terra. “blancura”.


És veritat que aquesta part blanca de les pells dels cítrics els rebutgem. Però se sap que té una serie de nutrients molt favorables per la nostra salut.


Té concentracions altes d’antioxidants com l’hesperidina i també de minerals: calci, ferro, magnesi, zinc.


Actualment aquestes substàncies que conté la part blanca s’estan investigant per la prevenció i el tractament de determinades malalties cròniques.


El gust amarg que té la part blanca dels cítrics, fa pensar que cal llençar-la, però té diverses aplicacions.


Podem fer infusions per pendre o preparats per utilitzar com repelent de mosquits o ambientador.


Cada cop més xef de prestigi, la utilitzen en les seves preparacions culinàries fent un tractament previ que minva la seva amargor. Consisteix en fer més d’una cocció a temperatures més baixes. Això amb Thermomix® és molt fàcil perquè seleccionem la temperatura exacta que necessitem.


Podem veure aquest exemple en una famosà recepta del nostre extraordinari xef Ferran Adrià


RECEPTA D'espardenyes amb puré d’albedo


Elabora unes espardenyes amb puré d’albedo i com explica la recepta ho fa amb Thermomix® .


M’ha cridat molt l’atenció que un xef de l’alçada de Ferran Adrià que ha utilitzat tota mena d’utensilis megaespecialitzats per fer preparacions d’alt nivell gastronòmic, utilitzi Thermomix® en la recepta de les espardenyes amb puré d’Albedo.



Tinc un client que és xef d’un restaurant i va ser dels últims en comprar Thermomix® , abans de que sortís el revolucionari TM-6 Es a dir, la compra va coincidir amb el canvi de model. (Cal dir que ells ja és usuari de Thermomix® però en volia una altra. Quan va saber per internet tot lo que incorporava el nou model. Va agafar el telèfon i tan sols em va dir “Vull un TM-6"


 Espero que sigui dels primers que li puguem lliurar perquè l’està “esperant en candeletes” (Això vol dir: esperar una cosa amb delit o impaciència).