FIDEUÀ NEGRA DE CALAMARS

#Pastas y arroces 17 mayo 2016

FIDEUÀ NEGRA DE CALAMARSAquesta és una recepta que hem posat en pràctica a partir de la nova revista Thermomix® , que tenim del mes de juny. Recepta que ja ens invita a gaudir del bon temps i que potser podem fer tranquil•lament dinant a la terrasseta, acompanyats de la colla d’amics, en aquests temps de bonança que sembla que comencem a tenir.Avui us presentem una recepta molt completa i de les que agrada gairebé a  tothom. Una fideuada de calamar, a la qual afegim gust a partir de la tinta de calamar. Es pot fer també amb sèpia. És ideal fer-la amb el producte fresc, però també surt força correcte amb congelat. En funció de l’ordre de les preparacions podem estalviar feina. En un primer moment podem triturar el tomàquet, podem fer el fumet de peix a continuació i per últim  preparar un allioli i reservar. Sense rentar el got podem iniciar el sofregit base de la fideuada.INGREDIENTS:•150 g de ceba tallada a quarts.•2 grans d’all.•50 g d’oli d’oliva•100 g de tomàquet triturat.•500 g de calamar fresc•100 g de brandi o de vi blanc•Tinta de sèpia o  de calamar (es pot substituir per 3 bosses de tinta dissoltes amb una mica d’aigua).•640 g de brou de peix•1 i 1/2 culleradeta de sal•1 polsim de pebre•1 polsim de brins de safrà•320 g de fideus de fideuada -Preparació  
  1. Posar dins el got la ceba, l’all i l’oli. Trossejar 4 segons/ vel 2 i sofregir 10 minuts/ 120º/ ⟲ vel. cullera.
  2. Incorporar el tomàquet triturat i sofregir 5 minuts/ 120º/ ⟲ /vel. cullera.
  3. Afegir els calamars i ofegar-los 5 minuts/ 120º/ ⟲ / vel. cullera.
  4. Incorporar el brandi i sense posar el cubilet, programar 1 minut / Varoma/  ⟲ / vel. cullera.
  5. A continuació afegir la tinta del calamar, disolta amb una mica d’aigua, el brou de peix, la sal, el pebre, i el safrà i programar 10 minuts/ 100º/ ⟲/ vel. 1
  6. Afegir els fideus a dins el got i programar el temps indicat en el paquet / 100º/ ⟲/ vel. 1.
  7. Escudellar en una safata i servir immediatament.
 -Suggerències:Es pot servir acompanyat d’un allioli.