FRAPPÉLATTE (CAFEINA-FREE)

#Postres y dulces 29 junio 2015

FRAPPÉLATTE (CAFEINA-FREE) Avui presento una recepta que té doble actualitat. Per una banda ens ajudarà en aquesta onada de forta calor en la què ja ens endinsem de ple a l’estiu i per altra l’origen d’aquesta recepta és Grècia. El Frapé ha arribat a ser la beguda més popular en aquest país.  Aquests dies a les notícies Grècia està de plena actualitat.He estat fent proves en aquesta preparació també perquè una clienta me la va demanar. Jo no havia sentit parlar mai d’aquest postre o refresc. La vam fer a casa seva  i va quedar encantada. És molt senzilla, pocs ingredients, econòmica i ràpida. INGREDIENTS:•400 gr de glaçons de gel•100 gr de sucre integral biològic, també es pot fer amb substituts de sucre: estèvia o melasses.• 15-25 gr de “Cerealia més xicòria soluble” (sense cafeina), biològic. La recepta original porta evidentment cafè soluble (pot ser descafeïnat). Quantitat que pot variar en funció de la intensitat que volem que tingui de gust a “cafè”.•100 gr de leche concentrada de civada biològica. També pot ser llet normal sencera o desnatada. Podem utilitzar llet evaporada “Ideal”, per tal de donar-li més cremositat•Un polsim de cacau en pols biològic.FRAPPÉLATTE (CAFEINA-FREE) FRAPPÉLATTE (CAFEINA-FREE) -PreparacióPosarem el sucre i el polvoritzarem juntament amb el cafè o el substitut de cafè 10 seg/vel. progressiva del 5-10.Afegirem els glaçons de gel i la llet de civada concentrada o llet evaporada de vaca “Pot de llauna Ideal”- Programarem 2 min/vel. 5. Mentre estem triturant tindrem col•locada l’espàtula pel broc i l’anirem movent per tal d’aconseguir una trituració uniforme. Acabarem posant la papellona a les ganivetes i programarem 2 minuts més a vel. 4. Servirem en copes tot seguit i espolsarem per sobre amb pols de cacau, per tal d’obtenir una bona presentació.  El resultat variarà en funció del tipus de greix que utilitzem. En aquest cas he volgut presentar una recepta vegana i saludable, és per això que ho preparem amb llet de civada concentrada.El tipus de “cafè” que he utilitzat és una barreja de cereals que us ensenyo a la foto i que consta d’ordi, malta i sègol més xicòria, evidentment no té cafeïna.Desitjo que la proveu i que pugueu experimentar la senzillesa d’aquesta recepta i el refrescant que pot ser, prendre un frappelatte saludable que no tingui ni làctics ni cafeïna.Bona entrada al mes de juliol.