GALETES D'AMETLLA GLUTEN FREE "SENSE CULPA"

#Postres y dulces 04 marzo 2016

GALETES D'AMETLLA GLUTEN FREE Estem en temps de “menjar blanc”. Aquest cap de setmana teníem un dinar d’amics i en vaig fer per tothom. La base del menjar blanc es fa amb llet d’ametlles. Quan es realitza la llet, es trituren les ametlles amb aigua i alguna cosa que les endolci. Aquesta trituració es passa per una estamenya i en resulta la llet d’ametlla. Ara bé, tota la polpa no és altra cosa que ametlla, per tant vaig fer una recepta d’aprofitament. És molt rica amb fibra, i vaig decidir fer-ne aquestes galetes afegint farina de castanya i una mica de farina de blat sarraí.INGREDIENTS: • 300 gr. de polpa d’ametlla• 100 gr. de farina de castanya• 100 gr. de blat sarraí• 80 gr de melassa d’arròs• 80 gr. d’oli de coco verge ecològic• un polsim de sal  -PREPARACIÓ Posarem dins el got la polpa de les ametlles, les farines de castanya i de blat sarraí, l’oli de coco en forma líquida. (si està solidificat, l’escalfarem abans perquè sigui líquid) A continuació afegirem la melassa d’arròs i el polsim de sal. Barrejarem tot programant 10 segons, vel. 7. Amassarem 1 minut, vel. espiga i abocarem la massa a sobre d’un rectangle de paper film. Li donarem forma de rul•lo rectangular o rodó. i el reservarem a la nevera un parell d’hores, fins que agafi consistència.A continuació desembolicarem el full de film amb què hem embolicat la massa i anirem tallant porcions d’un petit gruix. En aquest cas seran galetes que tindran forma rectangular, però les podem fer quadrades, rodones... De forma opcional les podem decorar amb algun fruit sec, avellana, ametlla o pinyons i les podem pintar amb el mateix oli de coco perquè se’ns daurin per sobre.Les posem al forn a 180º, uns 15 /20 minuts.