GALTES DE RAP AL PIL-PIL

#Pescados y mariscos 25 marzo 2016

GALTES DE RAP AL PIL-PIL  Vaig tenir la sort de trobar a la peixateria galtes de rap i vaig adaptar aquesta recepta que normalment es fa amb bacallà. Les galtes tenen forma arrodonida, és una part del peix que té molta gelatina i ens facilita el pil-pil. És una recepta tradicional basca que a mà és feixuga, perquè cal anar remenant la cassola força estona fins a aconseguir lligar la salsa. Aquí el nostre aliat Thermomix® , ens ho facilita totalment el pil-pil i queda molt lligat, napant perfectament. INGREDIENTS•750 g de galtes de rap•150 g d'oli d'oliva verge extra1 bitxo o la meitat (en funció de la mida)•Sal•2 cabeces d'alls•100 g d'ametlla torrada PREPARACIÓA l'inici aprofitem que tenim el got net i sec per posar les ametlles pelades, les trossegem 3 segons/ vel 5 i les reservem. Posem els alls pelats i els trossegem també 3 segons/ Vel 5 i apartem en un bol. Fem una primera cocció de les galtes al cistellet posant 150 g d'aigua al got. Introduïm el cistellet amb les galtes i programem 10'/ Varoma/ Vel cullera. Reservem tant el rap com l'aigua de cocció. El rap el podem posar en una cassoleta, per tal de poder escalfar-ho en el moment de consumir-ho.Posem l'oli dins el got i l'escalfem 2 minuts / Varoma/ Vel cullera. Afegim els alls i el bitxo (opcional) 10'/ Varoma/ Vel 1.Traiem l'oli del got separant els alls.Posem la meitat d'aquests alls sofregits a sobre de les galtes que ja tenim reservades i l'altra meitat la tornem a posar dins el got de Thermomix® , afegim una mica d'aigua de la cocció, (uns 50 g) i fem una pasta triturant 1 minut/ Vel 8.A continuació muntarem de forma molt senzilla el pil-pil amb. Programarem en fred, 3 minuts/ Vel 4 i amb el cubilet posat anirem tirant a sobre la tapa un fil de l'oli que teníem reservat i que havíem sofregit els alls. Podem valorar com queda d'espessa la salsa i afegir més aigua de la cocció fins que tingui la textura desitjada. Aboquem el pil-pil a sobre de les galtes que tenim ja a punt per escalfar a la cassola i per sobre hi posem la picada d'ametlla amb una mica de julivert o porradell.Magnífic plat, molt adient per Setmana Santa. Us animo que ho proveu. Bon profit!