ROTLLETS DE SARDINES AL FORN

#Pescados y mariscos 21 junio 2016

ROTLLETS DE SARDINES AL FORNAmb la fi del curs escolar arriba la revetlla de Sant Joan.M’agrada retrobar-me amb els amics. Cadascú de nosaltres porta un plat i entre tots fem un fantàstic sopar a l’espera de la foguera i ambientats amb  els sorolls dels petards.Aquest cop he pensat fer una recepta molt senzilla però amb un gust diferent. Té una base molt saludable perquè es basa en la sardina, rica amb omega 3.  Un dels greixos essencials que ens aporta un munt de beneficis i a més el truc rau en no menjar-la fregida. En aquest cas la fem al forn i està molt bona.Les sardines contenen una proporció elevada d'àcids grassos essencials omega-3,  entre els quals destaquen el DHA i l’EPA amb efectes molt saludables sobre el nostre organisme:Tenen efectes antiinflamatoris, regulen el nivell de colesterol. Són essencials pel correcte desenvolupament visual, ajuden al desenvolupament neuronal i en general molt beneficiosos pel sistema nerviós ja que, formen part estructural de les membranes cel.lulars.Aquesta recepta pertany a l’últim número de la revista Thermomix® , corresponent al mes de juliol. Revista que ve plena d’idees estiuenques per facilitar fer menús frescos i que puguem preparar amb antelació. ROTLLETS DE SARDINES AL FORNINGREDIENTS:•Mig quilo de sardines fresques senceres de mida mitjana, netes sense espina.•1/2 culleradeta de sal•Una mica de pebre.•Unes tires de pell de taronja i llimona•Unes branquetes de julivert i porradell•20 g de torrades d’arròs esmicolades•100 g de nabius confitats secs•100 g de granet d’ametlla torrada•25 g de pinyons torrats•20 g d’oli d’oliva verge extra•10 fulles de llorer seques•30 / 40 g de suc de taronja natural  -PREPARACIÓ:   
  1. En primer lloc prepararem les sardines. Les obrirem només d’un costat els treurem l’espina i les deixarem obertes amb la pell cap a sota. Les salarem i els hi posarem pebre.
  2. Preescalfarem el forn a 180º.
  3. Posarem a dins del got les pells de taronja i llimona, juntament amb el julivert i el porradell a trossets- Triturarem 80 segons / vel.7.
  4. Afegirem els trossets de torrades d’arròs esmicolats, els nabius, l’ametlla, Una mica de sal, pebre i 10 g de’oli verge extra. Picarem 8 segons / vel.6.
  5. Repartirem aquesta barreja d’ingredients que tenim a dins del got a culleradetes a sobre de les sardines. Enrotllarem les sardines cap a la cua i posarem un escuradents perquè se’ns aguanti millor. (reservarem dues cullerades del farcit per empolsar per sobre.
  6. Posarem els rotllets de sardines en una safata de forn, juntament amb les fulles de llorer. Escamparem per sobre la barreja del farcit que hem reservat. Regarem amb el suc de la taronja i un raig d’oli.
  7. Fornejarem durant 10-15 minuts a 180º. Retirarem del forn i servirem immediatament.
Desitjo que us serveixi per preparar un aperitiu diferent i que disfruteu de la festa i de la revetlla.