SOPA DE MELÓ

#Sopas y cremas 09 septiembre 2014

Aprofitarem els últims dies d’estiu i calor per fer una recepta molt refrescant. La base d’aquesta recepta és el meló. En aquest moment de l’any estan en el seu punt òptim de maduració. És una recepta molt fàcil i ens resulta molt adient per una situació festiva, ja que té un toc dolç i alhora salat i una miqueta picant. Si espaiem aquest aperitiu, respecte a la resta de l’àpat, és una manera de prendre fruita que ens ajuda en la digestió, ja que no interfereix en la digestió de les proteïnes (això sí, no hem d’acompanyar les boletes de meló amb el pernil)   INGREDIENTS:•1 meló•30 ml d’endolcidor (sucre, sirope o suc concentrat de poma)•Un polsim de sal•Un polsim de pebre•1/2 llimona sense pell (opcional)•1/2 ampolla de cava•100 gr. de pernil ibèric ecològic  -PREPARACIÓUn cop partit un meló, amb l’ajut d’un utensili de fer boles, anem fent boles que reservarem.Traurem tota la polpa que ens queda del meló i la posarem dins el got. Afegirem la sal, el pebre i l’endolcidor. Afegirem el suc de mitja llimona, o els grills de mitja llimona sense la pell. Velocitat progressiva del 5 al 10 durant 1 minut. A continuació ho posarem en una gerra a la nevera perquè cal servir-lo molt fresc.Mentre es refreda anirem muntant unes broquetes amb dues o tres boletes i uns trossets de pernil. ( perquè quedin més cruixents els podem passar per la paella, sense afegir gens d’oli).Especifiquem que sigui pernil ibèric perquè és més saludable, ja que si el porc, s’alimenta de glans, el greix que té el seu cos està constituït majoritàriament d’àcids grassos anomenats oleics que tenen la mateixa composició que l’oli d’oliva. Si a més és ecològic, ens assegurem que és un porc alimentat correctament i en l’àmbit de la salut no està hormonat ni tractat amb antibiòtics.En el moment de servir, li afegim mitja ampolla de cava fred de forma opcional, si només en prenen els adults.SOPA DE MELÓ