VERDURES DE NAVARRA: Què bona queda la verdura feta al vapor amb el Varoma!!!!

#Verduras, hortalizas y ensaladas 15 junio 2018

   


 Per estudis hem estat viatjant durant dos anys a Bergara, al cor del Pais Basc. Són moltes les bones experiències que ens hem endut. Aprofitavem el divendres per viatjar i visitar cadascuna de les capitals, ja que Bergara està equidistant de totes elles. La nostra última parada va ser Iruña. M’encanta visitar els mercats de ciutats grans. Donat que estavem en plena temporada de l’espàrrec, vaig comprar per primera vegada espàrrecs gruixuts blancs crus. Sempre els he menjat en conserva. Li vaig preguntar a la paradista i ella em va dir que calia bullir-los però vaig pensar que al Varoma estarien deliciosos. En el mercat de Bergara vaig comprar pesols per desgranar. Donava gust desgranar-los perquè estaven en el seu punt ideal de maduració. A més, estaven replets de magnífiques perles verdes. Tenia també patates noves ecològiques i ous de gallines felices per descomptat també ecos. Durant els dos anys ens hem allotjat en un magnífic “caserio” al costat de Bergara, en la part alta de la muntanya i en contacte directe amb la natura. Tots els caps de setmana he pres el meu Thermomix® . Amb el tresor que tenia a les meves mans vaig pensar que podia idear un menú senzill, fàcil, ràpid i molt gustós i per descomptat molt sa, ja que la base són verdures.


Ara estem molt mal acostumats amb el “siguiente”, “siguiente”, “siguiente”, que ens ofereix la cuina guiada a través de Cookidoo (plataforma de receptes). Aixo és el que recomano als meus clients quan comencen a fer servir el Thermomix® . Però en una segona fase o tercera, val la pena descobrir i experimentar la cuina manual, per tal d’adaptar l’ús a les necessitats immediates i al producte de temporada. A més d’aquesta forma, podrem experimentar el punt que ens agrada, en quant a temps de cuinat i a la combinació més adient, a la vegada que despertarem la nostra creativitat a la cuina.




INGREDIENTS:


•4 ous


•500 gr d’aigua


•1 kg d’espàrrecs gruixuts blancs


•1/2 kg de pesols amb vaina


•4 patates noves


-1 polsim de pebre vermell dolç


-200 gr. de tonyina en conserva


PROCEDIMENT:


Començarem pelant els espàrrecs i les patates amb un pelador de verdures. Posar l’aigua al got. Tallar les patates a trossos grans perquè l’espàrrec requeria una mica de temps per la seva cocció. Col.locar les patates trossejades en el fons del recipient Varoma. Distribuir tot el kg d’espàrrecs entre la part de la safata del Varoma i la part que ens quedava lliure del recipient Varoma per sobre de les patates. Posar 30’, Varoma, Vel. 1. Passat aquest temps vaig posar els ous al cistellet i vaig afegir els pèsols a dins del Varoma juntament amb els espàrrecs i les patates i vaig programar 15 minuts més. Un cop va estar tot cuit vaig pelar els ous i els vaig fer a quarts. Vaig completar amb una mica de tonyina en conserva i vaig espolssar una mica de pebre vermell dolç per donar color.


 Vaig fer una maionesa i va quedar un super plat deliciós i complet. Com que només erem dos comensals, vaig tenir combinació de verdura per fer una altra preparació. Vaig canviar la salsa i l’acompanyament i de nou vaig poder gaudir d’aquestes delicioses verdures.




MAIONESA:


INGREDIENTS:

•250 gr d’oli d’oliva o de girassol


•1 ou


•1 culleradeta de suc de llimona


•2 culleradetes de mostassa


•1 polsim de pebre negre (opcional)


•1/2 culleradeta de sal rosa.


PROCEDIMENT:

Posarem una gerreta a sobre la tapa del Thermomix® , per tal de pesar l’oli. Reservarem.Posarem a dins el got l’ou, el suc de llimona, la mostassa, el pebre i la sal. Barrejarem aquests ingredients durant 1 minut i 30 segons a velocitat 4. Després posarem la màquina en marxa i anirem tirant l’oli a poc a poc a sobre de la tapa, deixant que caigui al fil al voltant del cubilet per tal de facilitar la emulsió. Posar en una salswera per servir per sobre els espàrrecs i l’ou bullit. Quan tenim tots els ingredients els podem servir després de deixar-los una estona a la nevera per tal que resulti un plat fresc que per l’estiu ens resultarà deliciós.