Mona de mantega Pasqua amb Thermomix®
#Postres y dulces 24 marzo 2021
Sarah Bernhardt, va ser una actriu francesa de teatre i cinema. Ha estat considerada l'actriu més important del segle XIX i la més famosa de la història. Pel seu caràcter excèntric i capritxós va ser anomenada la divina Sarah. Va treballar en molts projectes teatrals, com a actriu i com a promotora teatral, molt perseverant i amb una gran professionalitat. Va ser durant una estada a Barcelona, que els pastissers de la ciutat la van voler honorar creant el conegut pastís "Sara" a base de pa de pessic farcit de mantega i embolcallat d'ametlla laminada.
Tot i que l'original porta l'ametlla laminada, aquest any l'hi he donat un toc més primaveral. Aquesta recepta es pot fer amb qualsevol Thermomix® , TM6, TM5, TM31.
Ingredients
Per el pa de pessic:
mantega per greixar el motlle
4 ous (53-63 g cada un)
100-120 g de sucre
1 culleradeta de sucre de vainilla casolà
o bé 1 culleradeta de vainilla líquida
120 g de farina
1 pessic de sal
1 sobre de llevat químic
Per a celíacs: si teniu el cookidoo podeu seguir-ho aquí
10 g de mantega
100 g de mill en gra (per fer la farina de mill i arròs 1min vel 10)
150 g d'arròs de gra rodó
½ sobre de llevat químic en pols (consultar llista FACE)
5 ous
200 g de sucre
Ganache de xocolata:
150 g de nata (35% de greix)
150 g de xocolata fondant per postres (50% cacau) en trossos
30 g de sucre
45 g de mantega a trossos
Crema de mantega:
120 g de sucre
350 g de mantega (a temperatura ambient) a trossos
120 g de llet
colorant alimentari (opcional)
Preparació
Pa de pessic:
Preescalfeu el forn a 180 ° C. Unteu amb la mantega un motlle desmuntable (Ø 20 cm) aquí o dos motlles de 16cm i reserveu.
Poseu la farina el llevat i la sal i tamisar 10seg , vel6 retirar a un bol.
Poseu la papallona a les ganivetes. Poseu en el vas els ous, el sucre i el sucre de vainilla i montar 6 min / 37 ° C / vel 4. Després, 6 min / vel 4.
Afegiu la farina tamisada al voltant de la papallona i barregeu 4 seg / vel 3. Traieu la papallona i acabeu de barrejar amb l'espàtula. Aboqui la barreja en el motlle preparat.
Enforneu durant 20-25 minuts (170-180 ° C). Traieu del forn i deixeu refredar el pa de pessic aprox. 10 minuts abans de desemmotllar-lo. Deixeu refredar totalment el pa de pessic sobre una reixeta abans de tallar horitzontalment per omplir-lo.
Si heu utilitzat dos motlles de 16cm no serà necessari tallar pel mig, ja tindreu els dos pisos.
Ganache de xocolata: pels que teniu accés al cookidoo podeu seguir-la: Farcit
Poseu en el vas la nata i calentar 2 min / 90 ° C / vel 1.
Afegiu la xocolata i barregeu 2 minuts / vel 2.
Afegiu el sucre i la mantega i barregeu 30 seg / vel 2. Retireu i deixeu refredar una estona i la utilitzeu per a farcir al mig de la mona.
Crema de mantega: podeu veure preparació aquí
Pels que teniu cookidoo podeu seguir-la aquí
Nota: Per a celíacs podeu substituir la farina per farina d'arròs a qualsevol de les farines sense gluten per a pastisseria que utilitzeu
Us animo a que la proveu i per qualsevol dubte , demostració ,....posa't en contacte!!!! aquí