PINXO CALÇOTADA

#Aperitivos, entrantes y tapas 11 febrero 2021

Ingredients


•120 g de mantega


•400 g de calçots escalivats. pelats i amb una mica de la part verda i tallats a trossos de 2cm


•180 g de farina


•1000 g de llet sencera a temperatura ambient


•1 pessic de nou moscada mòlta


•1 pessic de pebre mòlt


•17 g de sal 


•200 g de pa ratllat


•2 ous batuts


•300 g d'oli per fregir


     


Per el pinxo:


•2 talls de cansalada a la brasa tallada a trossos de 3cm


•8 quarts de carxofa confitada


•1 botifarra negra tallada a talls i escalfats a la planxa


•salsa de calçots


Preparació


1.Poseu al got el litre de llet i l'escalfeu 10min / 85º / vel 1. Afegir els calçots i deixar infusionar unes 4 hores o millor fer-ho el dia abans


2.Poseu en el got la mantega i 3 minuts / 120 ° C / vel 1.


3.Afegiu la farina al voltant de les ganivetes i sofregeix 3 minuts / 120 ° C / vel 2.


4.Afegir la llet, els calçots, la nou moscada, el pebre, i la sal i programeu 10 min / 100 ° C / vel 4. Deixeu reposar 5 minuts dins el got.


5.Aboqui la beixamel en una mànega pastissera deixeu refredar (aprox. 30 minuts). Reserva a la nevera un mínim de 8 hores.


6.Poseu el pa ratllat en una font alta. Tall la punta de la màniga perquè quedi amb un diàmetre d'aprox. 2-3 cm. Premeu la màniga pastissera sobre el pa ratllat i formi cilindres de massa. Amb unes tisores, tall porcions d'aprox. 4-5 cm de llarg i arrebossat les croquetes en el pa ratllat, després en l'ou batut i de nou en pa ratllat. Repetiu el procés fins a acabar la massa.


7.Fregir en un pot petit amb abundant oli calent, deixeu escórrer sobre paper de cuina , muntar el pinxo combinant amb un tall de cansalada, botifarra i una mica de salsa de calçots recepta aquí   o la versió vegetariana amb un tall de carxofa confitada. Serviu calentes.


https://www.thermomixmagazine.com/.



CARXOFES CONFITADES AMB Thermomix®


Netegeu 6 carxofes traient les fulles exteriors. Talleu per la meitat longitudinalment i després a quarts. Submergeixi la carxofa en un bol amb aigua i unes branquetes de julivert (o mitja llimona) perquè no s'oxidin.


Poseu 1000g d'aigua al vas i col•loqueu el recipient Varoma en la seva posició. Col•loqui dins una safata d'alumini, poseu les carxofes escorregudes, la sal i el pebre i cobriu amb l'oli. Tapeu el Varoma i programeu 40 min / Varoma / vel 1. Traieu el Varoma i coleu les carxofes (reservi l'oli de confitar per a altres vegades