Tarta mimosa amb Thermomix®

#Postres y dulces 08 marzo 2021


El pastís de Mimosa és un pastís molt popular a Itàlia que s’elabora amb  motiu del Día de la Dona el 8 de març. El nom ve de la seva decoració basat en petits daus de  de pa de pessic que, pel seu color lleugerament groc, simula la flor de la mimosa. És un pastis delicat i suau, amb una textura sorprenentment . Es molt fàcil de fer i apte per a tots els models de Thermomix® TM6, TM5, TM31


Ingredients


Pa de pessic



  • 4 ous

  • 120 g de sucre

  • 1 beina de vainilla, les llavors

  • 120 g de farina

  • 1 culleradeta de llevat químic per a pastissos

  • colorant groc


Crema de flam



  • 40 g de farina

  • 10 g de midó de blat de moro (maicena)

  • 1 beina de vainilla, les llavors

  • 100 g de sucre

  • 500 g de llet sencera

  • 5 rovells d'ou

  • aigua q.s.

  • glaçons de gel 


Acabeu la preparació



  • 200 g de pinya tallada a daus a rodanxes i el seu suc

  • sucre llustre al gust




Preparació


Pa de pessic



  1. Preescalfeu el forn a 180 ° C. Unteu 2 motlles (Ø 18 cm) i reserveu-les.

  2. Col·loqueu la papallona. Col·loqueu els ous, el sucre i la vainilla al bol, barregeu-los 6 min / 37 ° C / velocitat. 4.

  3. Programeu : 6 min./ velocitat 4.

  4. Afegiu la farina i el llevat , repartiu-la per la papallona i barregeu 4 seg / velocitat. 3.

  5. Traieu la papallona. Barregeu suaument la barreja amb l’espàtula.

  6. Aboqueu la meitat  de la barreja a un dels motlles prèviament preparats, en l'altre meitat de la massa afegiu una mica de colorant groc i barregeu suaument e introduir a dins l'altre motlle i coeu al forn calent durant uns 20 minuts (180 ° C). Traieu amb cura del forn i deixeu-lo reposar uns 10 minuts abans d’obrir les llaunes. Deixeu refredar completament sobre una reixeta abans de tallar-los en discos horitzontalment.


Crema diplomàtica



  1. Col·loqueu la farina, la maicena, la vainilla i el sucre al bol, barregeu-les a pols: 15 segons / velocitat 10. Reuneix al fons amb l’espàtula.

  2. Afegir la llet i els rovells d’ou, coure 7 min / 90 ° C / velocitat. 4. Mentrestant, ompliu la meitat d’un bol gran amb aigua i gel.

  3. Transferiu la nata a un bol i cobriu-la amb paper film. Col·loqueu el bol al bol gran amb aigua i gel i deixeu-lo refredar.


Acabeu la preparació



  1. Traieu la capa superficial més fosca dels dos bescuits i les vores anivellant-los.

  2. Talleu en 3 capes d’un bescuit i talleu el bescuit amb el colorant a daus (0,5 x 0,5 cm).

  3. Col·loqueu la primera capa  escampeu amb la meitat del suc de pinya i escampeu per sobre la crema. Esteneu la meitat de la pinya.

  4. Col·loqueu la segona capa i repetiu el pas anterior.

  5. Col·loqueu l’última capa i repartiu la crema per tota la superfície i els costats del pastís.

  6. Acabeu tot el pastís amb els daus de bescuit i poseu-lo a la nevera.

  7. Espolvoreu amb sucre en pols i serviu-ho.


Per qualsevol consulta posa't en contacte o demostració aqui