COCA DE SANT JOAN

#Masas, panes y repostería 19 junio 2016

COCA DE SANT JOANUn any més ja tenim molt aprop la tradicional festa de Sant Joan. Una de les protagonistes és la coca de Sant Joan, en les seves diferents versions. Aquest any hem elaborat en el nostre taller unes masses diferents de la d’altres anys.Crec que d’aquesta forma també vosaltres estareu satisfets/tes d’oferir una elaboració tan apreciada i gustosa que ens evita molt sovint greixos hidrogenats  utilitzats en les brioixeries industrials de la majoria de superfícies comercials o supermercats. Aquests no ens són gens beneficiosos per la nostra salut.Val a dir que d’aquesta forma, provoquem un estalvi i contribuïm al fet que l’aparell de què gaudim Thermomix® es pagui amb les nostres preparacions culinàries.Avui us passo una coca elaborada amb una massa especial feta amb patata cuita. Pot tenir diferents acabats, segons hi posem crema, fruita confitada o natural... Podem triar el que més ens agradi o fer-ne una de cada manera, per poder tastar diferents presentacions. INGREDIENTS:MASSA •2 ous•1 ou per pintar•40 g de llevat de pastisseria•La pell d’una llimona i d’una taronja (sense gens de part blanca)•150 g de sagí•200 g de patata cuita•130 g de sucre•120 g de sucre per empolsar (barrejar el sucre amb unes gotes d’aigua per tal que quedi atorronat o gruixut)•160 g de llet•500 g de farina de forçaCOCA DE SANT JOAN -PREPARACIÓ:   
  1. Posar dins el got 130 g de sucre i programar 30 segons / vel. 10
  2. Afegir la pell de la llimona i de la taronja i tornar a programar 30 segons / vel.10
  3. Afegir la llet, el sagí i 2 ous i barrejar 1 minut /37º/ vel. 3
  4. A continuació esmicolar el llevat fresc i posar la patata cuita sense pell, la farina i barrejar 30 segons / vel 6/7
  5. Un cop està barrejat, cal pastar 3 minuts / vel espiga.
  6. Treure del got la massa i posar-la en un bol que tingui una mica d’oli escampat per tal que la massa no s’enganxi. Deixar la massa tapada i fora de corrents d’aire, fins que dobli el seu volum.
  7. Preescalfar el forn a 200º i amb les mans embadurnades d’oli, dividir la massa en dos trossos i cada tros col•locar-lo en una safata forrada amb paper vegetal. Donar-li la forma que vulguem.
  8. Pintar les masses amb ou batut i escampar el sucre mullat. Adornar al gust: crema, fruita confitada, cireres... Quan ja tenim les masses guarnides com ens agradi, les deixarem en repòs fins que torni a doblar el volum.
  9. Quan les nostres coques, per segona vegada hagin doblat el seu volum, les fornejarem 15 minuts aproximadament.
 Bona revetlla.