PA DE MOTLLE DE PEBROT DE PIQUILLOS
#Masas, panes y repostería 03 noviembre 2015

- -50 gr. d’aigua
- -10 gr. de llevat premsat fresc
- -Mitja culleradeta de sirope d’arròs
- -70 gr. de farina d’espelta
- -60 gr. d’aigua
- -60 gr. de pebrots del piquillo
- -10 gr. d’oli d’oliva verge extra ( i una mica més pel motlle)
- -Mitja culleradeta de sirope d’arròs
- -Mitja culleradeta de sal
- -250 gr. de farina d’espelta
- Posar dins del got tots els ingredients de la massa mare i barrejar-ho 30 segons, vel. 4. Retirar la massa a un bol, tapar i deixar que reposi, fins que dobli el seu volum, (uns 15 minuts)
- Posar dins el got l’aigua, els pebrots, el sirope d’arròs, l’oli i la sal. Triturar 5 segons / vel 5.
- Amb l’espàtula, baixar els ingredients fins al fons del got. Afegir la farina i la massa mare que teníem reservada. Pastar 2 minuts, velocitat espiga. Deixar reposar la massa dins del got fins que hagi doblat el seu volum (Uns 30 minuts)
- Escampar oli per tot l’interior del motlle on volem coure el nostre pa. A continuació farem una bola amb la massa i li donarem forma allargada, posant-la dins del motlle. Farem que la massa prengui la forma del motlle, aplanant-la una mica amb els dits. Tornarem a deixar aquesta massa en un lloc càlid, apartat de corrents d’aire, fins que torni a doblar el seu volum.
- Preescalfarem el forn a 200ºC.
- Fornejarem el pa aproximadament 30-40 minuts (200ºC). Desemmotllarem en calent sobre una reixeta, per evitar que el pa agafi humitat. Un cop fred el llescarem i el servirem.