PA DE MOTLLE DE PEBROT DE PIQUILLOS

#Masas, panes y repostería 03 noviembre 2015

PA DE MOTLLE DE PEBROT DE PIQUILLOS      Si ens fem el pa a casa, tenim el goig de triar la farina que creiem més saludable. Jo, gairebé sempre utilitzo farina d’espelta. Normalment combino farina integral amb farina blanca, per tal que tingui més esponjositat. Aquest cop podem introduir un aliment més que ens aportarà color al pa i també gust. Es tracta del pebrot vermell del piquillo. El resultat serà un pa de color ataronjat que permetrà que juguem amb el seu cromatisme a l’hora de preparar un bufet o uns entrants per un àpat especial o festiu. INGREDIENTS PER FER LA MASSA MARE 
  • -50 gr. d’aigua
  • -10 gr. de llevat premsat fresc
  • -Mitja culleradeta de sirope d’arròs
  • -70 gr. de farina d’espelta
 INGREDIENTS PER FER EL PA 
  • -60 gr. d’aigua
  • -60 gr. de pebrots del piquillo
  • -10 gr. d’oli d’oliva verge extra ( i una mica més pel motlle)
  • -Mitja culleradeta de sirope d’arròs
  • -Mitja culleradeta de sal
  • -250 gr. de farina d’espelta
 PROCEDIMENT PER FER LA MASSA MARE
  1. Posar dins del got tots els ingredients de la massa mare i barrejar-ho  30 segons, vel. 4. Retirar la massa a un bol, tapar  i deixar que reposi, fins que dobli el seu volum, (uns 15 minuts)
 PROCEDIMENT PER FER LA MASSA DE PA 
  1. Posar dins el got l’aigua, els pebrots, el sirope d’arròs, l’oli i la sal. Triturar 5 segons / vel 5.
  2. Amb l’espàtula, baixar els ingredients fins al fons del got. Afegir la farina i la massa mare que teníem reservada. Pastar 2 minuts, velocitat espiga. Deixar reposar la massa dins del got fins que hagi doblat el seu volum (Uns 30 minuts)
  3. Escampar oli per tot l’interior del motlle on volem coure el nostre pa. A continuació farem una bola amb la massa i li donarem forma allargada, posant-la dins del motlle. Farem que la massa prengui la forma del motlle, aplanant-la una mica amb els dits. Tornarem a deixar aquesta massa en un lloc càlid, apartat de corrents d’aire, fins que torni a doblar el seu volum.
  4. Preescalfarem el forn a 200ºC.
  5. Fornejarem el pa aproximadament 30-40 minuts (200ºC). Desemmotllarem en calent sobre una reixeta, per evitar que el pa agafi humitat. Un cop fred el llescarem i el servirem.