PANETS FARCITS PER PICNIC

#Masas, panes y repostería 27 agosto 2014

PANETS FARCITS PER PICNICHe decidit preparar aquesta recepta perquè demà volíem aprofitar els últims dies que ens queden de vacances, per fer una escapada a la muntanya. Aquest cop hem triat el Pirineu. Va molt bé endur-te alguna cosa a la motxilla, ja que molt sovint a la muntanya t’engresques caminant i cal reposar forces. Aquests panets venen molt de gust i fan de carmanyola perquè emboliquen el farcit i permet transportar-los amb facilitat. Ocupen poc espai i es poden farcir del que més agradi.INGREDIENTS per la massa:
  • 250 gr. de llet de civada
  • 50 gr. de mantega
  • 50 gr. de sirope d’arròs
  • 25 gr. de llevat fresc
  • 400 gr. de farina  d’espelta
  • 100 gr. de farina  de sègol integral
  • 1 culleradeta de sal
INGREDIENTS pel farcit
  • 100 gr. de formatge emmental
  • 50 gr. de sobrassada
  • 100 gr. de  codonyat
INGREDIENTS per la decoració
  • 1 ou batut
  • sèsam
  • ametlla laminada
-PREPARACIÓ
  • Massa:
1. Posem dins el got la llet vegetal, la mantega, el sirope d’arròs i programem 1 minut, 37ºC, vel 2.2. Afegim el llevat esmicolat i barregem 10 segons/ vel. 33. Incorporem la farina i la sal i barregem 10 segons /vel 4 i seguidament pastem 3 minuts, got tancat/ velocitat espiga. Dividim la massa en porcions de 40 gr. Surten 31 panets. Cada trocet de massa li donem forma de bola i els guardem en una safata coberta amb un drap.* Farcits:4. Sense rentar el got posem el formatge i el trossegem 6 segons/ vel 7. Retirem del got i reservem a banda.5. Folrem una safata de parets altes amb paper i embadurnem la superfície, amb una mica de mantega.6. Cada bola de pasta reservada,  l’aplanem amb un corró i fem  un cercle d’uns 10 cm. , col•loquem en el centre una culleradeta de farcit i tanquem la pasta fent plecs posant-los a la part de sota del panet.En aquest cas he triat tres farcits que els he combinat i he format 4 tipus diferents de panets: formatge , sobrassada, formatge amb sobrassada i formatge amb codonyat. Hem anat col•locant les boles de massa farcides amb els plecs contra la safata i organitzant fileres per cadascun dels farcits. He fet una filera per cadascun dels 4 gustos i cada filera tenia 7 panets. Me n’han sobrat tres que els he farcit de xocolata negra, amb llet i blanca. Aquests per sobre li he posat fideuets de xocolata per diferenciar-los dels salats. També els he fornejat a banda perquè no em cabien a la safata.7. A continuació cal deixar reposar els panets ja formats i farcits, tapats amb un drap fins que doblin la seva mida. (30, 40 minuts en funció de la temperatura ambient).8. Preescalfar el forn a 180ºC9. Pintar els panets amb l’ou batut amb un pinzellet amb compte perquè no s’abaixin.10. Decorar els panets amb ametlla laminada i amb sèsam.