PIZZA VEGANA

#Masas, panes y repostería 27 julio 2014

Podem menjar una pizza sense caure amb el tòpic de menjar-brossa, carregat de greix saturat. Si cuidem els ingredients que en formen part, pot resultar un plat de qualitat.  Avui hem preparat una pizza amb ingredients molt saludables. Farina d’espelta, formatge ratllat d’origen no làctic i oli d’oliva verge extra. Sempre és important que ens entri per la vista i que tingui un toc que faci que el resultat sigui deliciós. En aquest cas per mi ho dona el bitxo macerat en vinagre que he tallat a trossets molt petits i les delicioses tàperes ecològiques que no tenen res a veure amb les normals. Li donen una gràcia a la pizza que tot plegat la fa molt apetitosa. INGREDIENTS: -200 gr. d’aigua-400 gr. de farina integral d’espelta ecològica-25 gr de llevat fresc premsat.-50 gr. d’oli d’oliva verge extra ecològic-10 o 12 Olives negres sense pinyol, ecològiques.-200 gr. de salsa de tomàquet casolana feta amb tomàquets, pebrots, cebes, alls i julivert.-2 cebes tendres ecològiques-1 paquet de tofutti ratllat-1 polsim d’orenga-3 o 4 cullerades de tàperes ecològiques-3 o 4 bitxos marinats en vinagre tallats a rodanxes molt fines.-1 culleradeta de sal marina.  PROCEDIMENT: Posar dins el got l’aigua i l’oli. Programar 30’’, 37º, velocitat 1 per tal d’activar els llevats.A continuació, afegim lel llevat i barregem 5’’, vel 5. Incorporem la farina i la sal. Programem 1 minut, got tancat, velocitat Espiga.Retirem la massa del got i la posem en un vol on posarem una mica de farina en el seu interior perquè no se’ns enganxi la massa. La taparem i la col·locarem resguardada del corrent d’aire. Deixarem que reposi mitja hora o fins que dobli el seu volum. Ja la podrem estirar a sobre d’una làmina de paper de forn.Pinzellarem la massa amb salsa de tomàquet i per damunt posarem ceba tallada a mitges llunes, olives negres sense pinyol i Tofutti ratllat que ens substituirà el formatge ratllat. Una mica d’orenga, un raig d’oli i al forn a 180º uns 30 minuts.PIZZA VEGANA