SMOOTHIE: MARGARIDA DESFULLADA DE COGOMBRE I LLIMA

#Bebidas 23 abril 2016

SMOOTHIE: MARGARIDA DESFULLADA DE COGOMBRE I LLIMA  Setmana de S A N T   J O R D I  / Setmana de l’A M O R.Suposo que recordem què fèiem amb les margarides quan teníem el cap ple de papallones: anàvem traient els pètals i cadascun anava associat a una afirmació o a una negació. En funció del nombre de pètals, sabíem com quedava la pregunta sobre l’amor de les nostres vides.....El nom d’aquest còctel m’ha portat a jugar amb la presentació d’aquesta recepta.Aquest dilluns vam provar una recepta festiva: el famós còctel Margarida a base de tequila, llima i licor de taronja. Ja sabeu que a mi m’agraden les receptes saludables. Si traiem l’alcohol, em sembla que pot quedar un batut molt refrescant per celebrar la ja entrada primavera i per tant tenim un batut detox per desintoxicar-nos una miqueta.
  • Per guarnir les copes:
-30 g de suc de llima (2 llimes):-1 culleradeta de sal de l’ Himàlaia •Margarida Desfullada -1 cogombre a trossos, sense pell ni llavors (aproximadament uns 200 g)-3 llimes-50/80 g de xarop d’atzavara, en funció del gust de cadascú-500 g de glaçons de gel
  • Elaboració:
 Margarida és un dels còctels més famosos, per la seva combinació de gustos i perquè admet moltes variacions. És d’origen mexicà perquè el seu ingredient principal que és el tequila. En aquest cas hem optat per l’atzavara perquè és la planta mexicana d’on es treu el tequila. Se serveix amb sal a la vora de la copa. És per això que en la nostra versió saludable, agafarem sal de l’Himàlaia que és de color rosa i la posarem en un platet, per altra banda farem el suc de llima. Mullarem la vora de la copa en el suc de la llima i després la passarem per la sal que se’ns quedarà enganxada. Cal procurar que no sigui excessiva la sal que s’enganxa. Si volem controlar que n’hi hagi poca podem fer-ho amb un pinzell de silicona.A continuació passarem a fer el còctel que és molt ràpid i  senzill.•Posarem dins el got el cogombre tallat a trossos i les llimes sense la pell externa, ni la pell blanca interna, ni pinyols. Triturarem 30 segons / vel 8.•Afegirem el xarop d’atzavara al gust, remenarem 6 segons / vel 4•Afegirem els glaçons de gel i triturarem 1 minut / vel progressiva del 5-10Però també us poso la versió Margarita amb fulles (és a dir amb “vidilla”) No soc estricta i quan toca també m’agrada una miqueta d’alcohol. Us poso la versió oficial del coctel que surt aquest més a la revista oficial de Thermomix® (en aquest cas no he posat ni he tret res). INGREDIENTS
  • Per guarnir les copes:
 -50/60 g de suc de llima (3-4 llimes):-2 culleradetes de sucre-1 culleradeta de sal •Margarita-1 cogombre a trossos, sense pell ni llavors (aproximadament uns 200 g)-130 g de tequila-60 g de licor de taronja-3 llimes (sense gens de pell externa, ni interna de color blanc i sense llavors)-150 g de sucre-500 g de glaçons de gel ELABORACIÓ •Posem en un plat fondo el suc de les llimes.•En un altre plat fondo barregem el sucre amb la sal. Mullem la vora de les copes amb el suc de llima i després les passem amb cura per la barreja de sal i sucre perquè s’impregni la vora. Les reservem a sobre d’una safata.•Posem dins el got el cogombre, el tequila, el licor de taronja, les llimes i el sucre. Triturarem 30 segons / vel 8.•Afegim els glassons de gel i triturarem 1 minut / vel progressiva del 5-10•Servim immediatament.