MASSA DE PIZZA DE #JamieOliver
#Masas, panes y repostería 10 mayo 2020
Aquesta és una massa de pizza de les que més m'agrada. De fet, jo diria que la que més! És la meva adaptació a Thermomix® del llibre LA COCINA ITALIANA DE JAMIE OLIVER, del cuiner Jamie Oliver.
INGREDIENTS:
- 400g de farina panificable o d’ús comú
- 100g de semolina
- 1/2 cullerada sopera de sal
- 7g de llevat sec de forner
- 1/2 cullerada sopera de sucre ( normal o morè)
- 325 ml d'aigua
PREPARACIÓ:
- Posem l’aigua al got i la fem tèbia. Programem 1min/37º/Vel.1
- A continuació incorporem la farina, la semolina, el llevat sec de forner, el sucre i la sal.
- Barregem 10segons/Vel.6.
- Amassem durant 5 minuts.
- Empolvorem el pedrís amb farina i aboquem la massa. Formem una bola i la deixem reposar un mínim de 15 minuts a temperatura ambient. La cobrim amb un drap.
- Dividim la massa en dues parts i les deixem reposar uns 10 minuts més.
- Escalfem el forn a 250-270º.
- Aboquem un rajolí d’oli a la llanda de la pizza i el repartim bé amb la mà. Empolvorem amb una mica de farina. Estirem la massa amb les mans.
- Posem la cobertura de més ens agradi: una bona salsa de tomàquet, mozzarella i la resta d'ingredients al gust. Això sí...sense abusar-ne!
- Situem la llanda a la base del forn. Enfornem durant uns 7 minuts. Passat aquest temps situem la pizza a la part de dalt del forn i l’acabem d’enfornar durant uns 4-5 minuts més (tot depèn de si us agrada torradeta o no).
Proveu-la de fer, de veritat! No us penedireu d'haver-ho fet ! Bona pizza!