COCA DE CALÇOTADA Thermomix®

#Masas, panes y repostería 28 marzo 2020

Es temps de cuidar-nos i de quedar-nos a casa i com que segur ens a quedat alguna calçotada pendent... he versionat "la Calçotada"




Ingredients:


- Massa: 30 g d'oli d'oliva verge extra (i una mica més per greixar un bol), 220 g d'aigua a temperatura ambient, 1 cullereta de sucre (opcional), 20 g de llevat fresc , 400 g de farina de força, 1 cullereta de sal


- Salsa de calçots per a 6 persones: 6 tomàquets escalivats  (millor tomàquet pera), 1 cap d'alls a la brasa., 200 gr d'ametlles torrades., 20gr d'avellanes torrades, 280 gr d'oli d'oliva., 30 gr de vinagre, sal i julivert., 1 / 2 gra d'all (opcional), 1 / 2-1 polpa de nyora.


- Guarniment: 10-12 calçots, 2 pams de llangonissa, mitja botifarra negre, 1 tall de cansalada i 4 talls de ronyonada de xai.


1. Calentar el forn a 200º C, i posar els tomaquets, els alls, els calçots a escalivar i els 4 talls de carn. (a la brasa millor)


2. Mentrestant poseu en el got l'aigua, el sucre i el llevat premsat i barregi 20 seg / vel 2. Afegiu la farina, l'oli i la sal i amassa 2 minuts / espiga. Poseu la massa al bol engreixat i doneu-li forma de bola. Tapar el bol amb film transparent i deixeu reposar la massa fins que dobli el seu volum (aprox. 1 hora).


3. Estirar la massa ben fina, guarnir amb els calçots nets i tallats en 3 trossos, un raig d'oli , la llangonissa a talls, la cansalada a trossets , posar al forn uns 25' , quan falti uns 5' i col-loqueu els talls de xai i la botifarra a talls.


4. Afegir al got les ametlles, avellanes, gra d'all cru, julivert i la nyora, triturar 20 " vel 6, Afegir els tomàquets i els alls a la brasa i la sal 15 " vel. 5-10. Programar vel 5 i afegir l'oli i vinagre pel forat poc a poc.


5. Retirar del forn la coca i adornar amb la salsa de calçots. A disfrutar!!!!!!


MOLTA SALUT PER A TOTS/ES I UNA ABRAÇADA EN LA DISTANCIA !!!!!