PANETTONE DE XOCOLATA

#Masas, panes y repostería 29 noviembre 2020



S'apropa el Nadal i ve de gust sentir l'olor de panettone, us animo que el  proveu !!!!! amb el vostre Thermomix® us serà més fàcil


Sols us faltarà els ingredients, els motlles, el Thermomix® i unes estonetes de tant en tant


Ingredients


Massa mare



  • 200 g d'aigua

  • 10 g de llevat premsat fresc

  • 200 g de farina de força


Massa



  • 125 g de mantega (a temperatura ambient) en trossos

  • 100 g de taronja confitada a trossos (opcional)

  • 200 g de xocolata fondant per postres (50% cacau) en trossos

  • 475 g de farina de força 

  • 15 g de llevat premsat fresc

  • 200 g de sucre

  • 3 ous

  • 2 rovells d'ou

  • 100 g de llet

  • 1 pessic de sal

  • 40 g de licor de taronja

  • Pell d'una taronja

  • Pell d'una llimona

  • 1beina de vainilla


Massa mare


Poseu un bol gran sobre la tapa del vas i tot l'aigua. Afegiu al bol el llevat i la farina i barregi amb una cullera de fusta. Deixeu reposar cobert amb film transparent durant 60 minuts (si es vol es pot deixar a la nevera fins el dia següent , recomanable)


Massa



  1. Poseu un bol sobre la tapa del vas, tot la mantega i reservi

  2. Poseu les pells de taronja i llimona al got 5 seg / vel 7 reserveu

  3. Poseu en el got la taronja confitada, la xocolata fondant i  piqueu 5 seg / vel 7. Traieu del got i reserveu.

  4. Poseu en el got la farina, el llevat, el sucre, 3 ous, els rovells, la llet, la sal, les pells , les llavors de la vainilla  i el licor de taronja. Barregi 10 seg / vel 4.

  5. Afegiu la massa mare reservada i inicieu 3 minuts / amassat.

  6. Traieu el cubilet. Inicieu 3 minuts /amassat aneu afegint per l'obertura la mantega i després la xocolata amb taronja reservats. Després iniciï 2 minuts / amassat. Deixeu reposar la massa dins el vas fins que dobli el seu volum (aprox. 60 minuts en funció de la temperatura ambient).

  7. Amb l'espàtula, baixeu la massa cap al fons del vas i iniciï 1 min / amassat.

  8. Aboqueu la massa en un bol doblegueu 4 cops com si forméssiu un sobre (opcional, però molt recomanable) deixeu reposar entre 1-2 hores.

  9. Aboqui la massa sobre una superfície untada amb oli (és una massa tova) i dividiu en 2 parts iguals (aprox. 900 g cadascuna). Doblegueu 4 cops com si forméssiu un sobre  i poseu cadascuna en un motlle de paper de panettone de 1000 g de capacitat ( diàmetre 15cm alçada10cm) . a

  10. Amb un ganivet, feu-un tall en forma de creu, aixequeu les puntes i poseu una cullereta de mantega. Deixeu reposar fins que doblin el seu volum, que arribi a 1 cm de la part de dalt

  11. Preescalfeu el forn a 170 ° C.

  12. Fornegeu durant aprox. 1 hora (170 ° C). Si veieu que es dauren massa, tapeu amb paper d'alumini o de forn en els últims 15 minuts. Comproveu el punt de cocció inserint una agulla o broqueta al centre, si surt neta estan ben cuits.

  13. Quan tregui els panettone de forn, Travessem-amb una broqueta o agulla a 2 cm de la base. Doneu suport als extrems de l'agulla entre dues superfícies, de manera que el panettone quedi penjant cap per avall. Deixeu refredar en aquesta posició.     


Desitjo que us agradi!!!!!