BUNYOLS DE BACALLÀ
#Pescados y mariscos 01 marzo 2021
La Quaresma és el temps per excelència per preparar plats amb bacallà. Si, a més a més, els preparem amb el nostre estimat Thermomix® que tant ens facilita la vida i podem treure el màxim rendiment al nostre temps...què més volem?
Avui us porto la meva versió de la recepta BUÑUELOS DE BACALAO ESPECIADOS, que podeu trobar a Cookidoo. Vaig eliminar les espècies que portava (clau, timó, bitxo), vaig reduir la quantitat d'all i vaig augmentar la quantitat de bacallà. Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 300g d'aigua (per coure una miqueta el bacallà)
- 350g de bacallà esqueixat dessalat molt ben desfet
- 2 alls
- 100g de ceba
- Una miqueta de julivert (al vostre gust)
- 2 ous
- 150g de farina de blat d'ús comú
- 1cdta d'impulsor Royal
- Sal
- Oli OVE per fregir
PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua al got i col·loquem el cistella amb el bacallà i 1 all. Programem 15 min./100º/Vel.1. Retirem el cistell i reservem el suc de la cocció.
2. Introduïm dins del got la ceba, 1 all i el julivert i ho trossegem 5 segons/Vel. 5. Baixem els ingredients amb l'espàtula i incorporem el bacallà que tenim al cistell. Ho desfem 4segons/Vel.4. Retirem del got i resrvem.
3. Afegim al got els ous, 100g del suc de la cocció, la farina, el Royal i la sal. Ho barregem 5 segons/Vel.5. Baixem els ingredients al fons del got i incorporem la barreja del bacallà, ceba, all i julivert. Ho barregem 5 segons/gir invers/Vel.3. Ho deixem reposar dins del got uns 20 minuts.
4. En una paella posem oli a escalfar. Quan està a la temperatura adequada (no ha de fumejar) anem agafant cullerades de la massa i fregim molt bé els bunyols. Els deixem reposar en un plat o safata amb paper absorvent de cuina.
Servim i...a gaudir!