GOTET D'EMULSIÓ DE PATATA I BOTIFARRA DE CEBA

#Aperitivos, entrantes y tapas 09 julio 2019



Qui em coneixeu sabeu que m'agrada preparar aperitius i entrants en gotets. En conseqüència m'encanta tenir gots, gotes, bols, copes...de diferents formes i tamanys. Què hi farem! No tinc remei!


L'últim gotet que he preparat és el que us presento avui. Va formar part d'un sopar informal amb amics.  


L'ingredient més important és la botifarra de ceba . La meva preferida! 



L'emulsió de patata no és la primera vegada que la preparo. Fa temps vaig publicar una recepta amb pop...la recordeu? M'agrada moltíssim i penso que és molt versàtil. Va bé amb molts acompanyaments!  


INGREDIENTS:  




  • 1,5l d'aigua 

  • 1 fulla de llorer

  • 1 i 1/2 culleradetes de sal

  • 500g de patates trossejades

  • 3-4 botifarres de ceba

  • 200g de nata de cuinar

  • 30g d'oli d'OVE


PREPARACIÓ :



  1. Poseu l'aigua al got i la fulla de llorer. Ho feu coure 15min/100º/Vel1.

  2. Afegiu 1 cdta de sal a l'aigua. Poseu les patates al cistell i el pop al recipient varoma. Tapeu i programeu 20m/Varoma/Vel1. Retireu el varoma i reserveu. Retireu el cistell i buideu el got.

  3. Poseu dins el got la patata cuita, 1/2 cdta de sal, la nata, l'oli i el pebre. Programeu 3 minuts/70º/Vel4. Aboqueu l'emulsió de patata dins una màniga pastissera o el poseu en un bol. Reserveu.

  4. Poseu a escalfar una paella al foc. Desfeu les botifarres i aboqueu el seu contingut a la paella. Aneu remenant sense parar, fins que veieu que està ben fet. Reserveu.

  5. Repartiu el cremós de patata entre els gotets i poseu-hi damunt una culleradeta de botifarra de ceba desfeta. 


I...a gaudir d'un gotet deliciós! Us ho asseguro!