ESTOFAT DE GALL D'INDI AMB HERBES PROVENÇALS I XAMPINYONS PORTOBELLO

#Carnes y aves 29 septiembre 2021

Els plats únics m'agraden molt perquè et solucionen un bon dinar durant la setmana laboral i són molt saborosos.


Us explico la meva versió de la recepta ESTOFADO DE PAVO A LA PROVENZAL CON PATATAS Y CHAMPIÑONES.  He fet algun canvi per adaptar-lo al meu gust i als meus ingredients. He utilitzat cuixa en compte de pit, he utilitzat xampinyons portobello, no he posat pebrot i el vi que he utilitzat és el vi ranci. 


INGREDIENTS (4p):



  • 80g de ceba

  • 80g de porro tallat en rodanxes

  • 80g de pastanaga tallat en rodanxes

  • 2 alls

  • 35g d'OVE

  • 100g tomàquet triturat en conserva

  • 500g de cuixa de gall d'indi tallada a daus petits

  • Herbes provençals (al gust)

  • 1 polsim de pebre vermell dolç

  • 50g de vi ranci

  • 1 fulla de llorer

  • Sal

  • 350g de patates esqueixades

  • 300g d'aigua aprox.


PREPARACIÓ:


1.- Posem dins del got la ceba, el porro, la pastanaga, els alls i l'oli. Ho trossegem 6 segons/Vel4 i tot seguit ho sofregim 10min/120º/Vel.1.


2.- Una vegada ha finalitzat el sofregit ho triturem 20segons/Vel.10. A continuació incorporem el tomàquet i continuem el sofregit durant 10minuts/120º/Vel.1.


3.- Incorporem el gall d'indi, les herbes provençals, el pebrot, els xampinyons, el vi ranci i el llorer. Sense posar el cubilet fem un cop de calentor 1min/Varoma/gir invers/Vel.cullera.


4. Per últim, afegim l'aigua i la sal. Col·loquem el varoma amb les patates i ho fem coure tot uns 25 minuts/Varoma/gir invers/Vel.cullera.


5.- Finalitzada la cocció, ho posem tot junt en una sopera o recipient i ja ho tenim preparat per servir.