FIDEUS AMB COSTELLA...un exemple de com adaptar les receptes al nostre Thermomix®
#Pastas y arroces 05 noviembre 2020
Amb aquesta recepta que us presento avui comprovareu com és de fàcil adaptar una recepta tradicional al nostre Thermomix® . He triat uns fideus amb costella perquè és un plat que m'agrada molt fer-lo a l'hivern. Els plats únics m'agraden molt!
Heu de tenir en ment els passos que fem a l'hora de cuinar amb una cassola i adaptar cadascun al Thermomix® . Els ingredients del sofregit els podeu adaptar al vostre gust (jo no hi poso pebrot). També heu de tenir en compte si els fideus us agraden més secs o més caldosos (posareu una mica més d'aigua) o una mica grocs (podeu posar-hi safrà o cúrcuma). Tot al vostre gust! Comencem!
INGREDIENTS (4p):
- 400g de costella de porc trossejada
- 1 ceba petita tallada a quarts
- 1 escalunya en dues parts
- 2 tomàquets de penjar pelats
- 500g d'aigua o brou suau
- 180g de fideus grossos
- 40-50g d'oli d'oliva VE
- 1 raig de vi negre
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ:
- Salpebrem la costella. Reservem.
- Posem dins del got la ceba, l'escalunya, els tomàquets i l'oli. Trossegem 3 segons/Vel.5 (aquest seria el pas de tallar a daus o en juliana les verdures).
- Sofregim 8 min/120º/Gir invers, velocitat cullera (aquest és el pas d'escalfar l'oli a la cassola, sofregir les verdures, controlar la temperatura per que no es cremin i anar remenant que no es cremin).
- Aboquem un raig de vi negre i continuem el sofregit 2min./120º/Gir invers,velocitat cullera sense cubilet (així evaporarà el vi)
- Col·loquem la papallona i repartim la costella reservada. Ho sofregim 8 min/120º/Gir invers, velocitat cullera.
- A continuació retirem la papallona i incorporem l'aigua o brou i una fulla de llorer. Ho fem coure 30min./100/Gir invers, velocitat cullera. (Aquest seria el pas de la cocció de la costella al punt d'ebullició controlant el foc i anant remenant). Tastem i rectifiquem de sal, si convé.
- Finalment, afegim els fideus i els fem coure el temps que ens indica el fabricant a 100º/gir invers, velocitat cullera. Ho deixeu reposar, és més bo!